Anasayfa / Sektörel / Duyurular / Genel / Türkmenistan TIR Geçişlerinde Korona Virüs Tedbirleri

Türkmenistan TIR Geçişlerinde Korona Virüs Tedbirleri

Sayı: 2020/131
Tarih: 17.03.2020
Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü tarafından "Türkmenistan TIR Geçişleri" konulu bir duyuru yapılmıştır.

T.C. Aşkabat Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği'nden T.C. Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, Türkmenistan tarafından korona virüsü salgını sebebiyle alınan tedbirler bildirilmiştir. Alınan tedbirler kapsamında İran ve Afganistan sınır kapılarının giriş ve çıkışa kapatıldığı, Özbekistan'dan gelip, Türkmenistan'ın Türkmenbaşı Limanı'dan Azerbaycan'a geçecek TIR'lar için bir kısıtlamanın bulunmadığı, Türkmenistan'dan İran'a geçmek isteyen TIR'ların Türkmenbaşı Limanı'na yönlendirildiği ve Hazar Denizi'nde çalışan gemilerin kapasiteleri ve geçiş süreleri dikkate alındığında limanda bir birikme olduğunun gözlemlendiği bildirilmiştir.

Duyuruda ayrıca Afganistan'dan Türkmenistan'a geçiş yapmak isteyen TIR'lar ile ilgili olarak T.C. Aşkabat Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği tarafından Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı'na yeni bir Nota gönderildiği ve sonucunun beklenildiği belirtilmiştir. 

Söz konusu duyuruyu ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr