Anasayfa / Sektörel / Duyurular / Genel / Uluslararası Yük Taşımacılığına İlişkin Alınan Yeni Kararlar

Uluslararası Yük Taşımacılığına İlişkin Alınan Yeni Kararlar

Sayı: 2020/273
Tarih: 27.04.2020
Sayın Üyemiz,

T.C. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından "Uluslararası Yük Taşımacılığı" konulu bir duyuru yapılmıştır.

Yapılan duyuruda  uluslararası yük taşımacılığı kapsamında Türk ve yabancı uyruklu sürücülerin ülkemize giriş çıkışlarına ve ülkemiz üzerinden üçüncü ülkelere transit geçişlerine ilişkin usul ve esasların ilgili Genelge ile düzenlendiği bildirilmiş olup konu hakkında 2020/223 sayılı UTİKAD duyurusu üyelerimize iletilmişti.

Ülkemizin ihracat/ithalat sevkiyatlarının olumsuz yönde etkilenmemesi, tedarik zincirinin zarar görmemesi ve taşımacılık sektörünün etkin bir şekilde çalışabilmesini teminen Genelge'nin "Türkiye'ye Giriş Yapacak Şoförler" başlıklı bölümünde hastalığa ilişkin semptomların görülmesi halinde Türk şoförlerin sağlık denetleme merkezleri tarafından ilgili Sağlık Müdürlükleri'ne bildirimi yapılarak belirlenen yerlerde karantina/tedavi altına alınmalarının sağlanacağı, hastalığa ilişkin semptomların görülmemesi halinde Türk şoförlerin 14 günlük karantina süresini evlerinde geçirmek üzere ülke içine alınacağı ancak uluslararası ticari taşımacılık faaliyetleri kapsamında karantina süresinin bitmesini beklemeksizin yurt dışına çıkabilecekleri bildirilmiştir.

Yabancı şoförlere ülkemize girişlerini takip eden 72 saat içerisinde ülkemizden tekrar çıkış yapmalarını taahhüt etmeleri halinde 14 günlük karantina süresi uygulanmadan ülke içine girişlerine izin verileceği belirtilmiştir. Ayrıca yabancı şoförlerin, ülkemizde bulundukları 72 saatlik süre içerisinde kendilerinde herhangi bir solunum sistemi enfeksiyonu belirti ve bulgusu (ateş, öksürük, nefes darlığı, vb.) geliştiğini hissetmeleri halinde en yakın sağlık kuruluşuna başvuracaklarının taahhüt edileceği bildirilmiştir.

Söz konusu duyuruyu ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr