Anasayfa / Sektörel / Duyurular / Genel / Yolcu Uçaklarının Yolcu Kabininde Kargo Taşınması Hakkında Genelge

Yolcu Uçaklarının Yolcu Kabininde Kargo Taşınması Hakkında Genelge

Sayı: 2020/292
Tarih: 07.05.2020
Sayın Üyemiz,

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Uçuş Operasyon Daire Başkanlığı tarafından "Yolcu Uçaklarının Yolcu Kabininde Kargo Taşınması" konulu ve UOD-2020/2G (Rev.02) sayılı Genelge yayınlanmıştır.

Yayınlanan Genelge ile COVID-19 salgını kapsamında ulusal ve uluslararası düzeyde alınan tedbirler sebebiyle hava taşıma işletmeleri tarafından icra edilmekte olan yolcu taşıma operasyonlarının ciddi ölçüde olumsuz etkilendiği bildirilmiştir.

Bu doğrultuda salgının giderilmesine yönelik olarak ülkeler arasında tıbbi malzemelerin taşınmasına olanak verilmesi, uluslararası kargo pazar payının korunması ve geliştirilmesi suretiyle ülkemizin menfaatlerinin gözetilmesi açısından hava taşıma işletmelerinin filolarında bulunan yolcu uçakları ile yolcu kabininde kargo taşımasına yönelik gerekliliklerin belirlenmesi adına ilgili Genelge'nin hazırlandığı belirtilmiştir.

Hazırlanan Genelge ile operasyonların belirtilen gerekliliklerin karşılanması kaydıyla T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Uçuş Operasyon Daire Başkanlığı'ndan onay alınmaksızın hava taşıma işletmelerinin yolcu uçaklarının yolcu kabininde gerçekleştirebileceği bildirilmiştir.

Söz konusu Genelge'yi ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr