Anasayfa / Sektörel / Duyurular / Karayolu / Gürcistan Karayolu Taşımacılığı - Güncel Gelişmeler

Gürcistan Karayolu Taşımacılığı - Güncel Gelişmeler

Sayı: 2022/543
Tarih: 10.10.2022
Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü tarafından "Gürcistan Karayolu Taşımacılığı - Güncel Gelişmeler" konulu bir duyuru yapmıştır.

Yapılan duyuruda Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalar sonrasında yoğunluk bulunan Aktaş Sınır Kapısı'na yönelen araçlara müsaade edilmeyen uygulamanın sona erdiği ve bu yönde bir kısıtlama bulunmadığı belirtilmiş olup Rusya’da yaşanan gelişmeler ve ilan edilen kısmi seferberlik sebebi ile Gürcistan ile Rusya arasındaki tek sınır kapısı olan Larsi’de olağandışı bir yoğunluk yaşandığı, TIR kuyruklarının arttığı, artan binek taşıtı yoğunluğu nedeniyle söz konusu kapının işlemlere güçlükle devam ettiği, bu çerçevede Gürcü polisi tarafından Rusya'ya yönelen araçların geçici bir süre için Azerbaycan kapılarına yönlendirildiği ve Gürcistan Gümrük İdaresi ile devriye polisi koordinasyonuyla yollardaki yığılma durumuna bağlı olarak yeni yönlendirmeler yapılabileceği belirtilmiştir.

Bu kapsamda yük taşımacılarının anılan güzergahta yaşanacak olası değişikliklere hazırlıklı olması ve Gürcü yetkililerin yapacağı yönlendirmeler çerçevesinde hareket etmesi gerektiği aktarılmıştır.

Söz konusu duyuruyu ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr