Anasayfa / Sektörel / Duyurular / Genel / Taşıyıcı Sorumluluk Sigortalarında Zaman Aşımı Süreçleri

Taşıyıcı Sorumluluk Sigortalarında Zaman Aşımı Süreçleri

Sayı: 2021/146
Tarih: 24.02.2021
Sayın Üyemiz,

UTİKAD, lojistik sektöründe uzun yıllardır süregelen risk yönetimi tecrübeleri ve piyasa hakimiyetleri ile dünyanın sayılı sigorta brokerlerinden olan Willis Towers Watson Hellas ve Corpus Sigorta ile yürüttüğü iş birliği çerçevesinde üye firmalarının taşımacılık, lojistik ve diğer faaliyetlerindeki operasyonel sorumluluklarını teminat altına alan Taşıyıcı Sorumluluk Sigortası hazırlatmıştır.

Taşıyıcı Sorumluluk Sigortası geniş kapsamlı olup bu sigorta ile tüm taşıma türlerindeki taşıma işleri organizasyonu, depo işletmeciliği, liman operatörlüğü faaliyetlerine yönelik sorumluluk sigortası teminatı sağlanabilmekte, ayrıca özel operasyonlar ve sözleşmeler için de teminat genişletilebilmektedir.

Derneğimiz tarafından bahse konu Taşıyıcı Sorumluluk Sigortalarına ilişkin hasar taleplerinde dikkat edilmesi gereken "Zaman Aşımı Süreçleri" ile ilgili bir bilgilendirme metni hazırlanmıştır.

Metinde karayolu taşımaları ve denizyolu taşımaları açısından zaman aşımı süreçleri değerlendirilmiş olup emtia sahibinin, sigortalının ve sigortacının hak talebinde bulunabilmesi için gereken süreler hakkında da bilgiler verilmiştir.

Söz konusu metni ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr