Anasayfa / Sektörel / Duyurular / Genel / Birlikte Çalıştık, Birlikte Başardık

Birlikte Çalıştık, Birlikte Başardık

Sayı: 2021/184
Tarih: 15.03.2021

Sayın Üyemiz,

Derneğimiz de COVID-19 salgını sebebiyle 16 Mart 2020 tarihinden itibaren UTİKAD ofisindeki çalışma düzenini değiştirerek mümkün olan en az temas ile çalışmalarını aksatmadan sürdürmüş, sektörümüzü ve üyelerimizi ilgilendiren toplantılara katılım göstererek dernek faaliyetlerinin devamlılığını sağlamıştır.

UTİKAD İcra Kurulu tarafından yasak ve kısıtlamalar ile ilgili olarak üyelerimize bilgi vermek ve sektör temsilcilerimize destek olmak için UTİKAD internet sayfasında COVID-19 bölümü açılarak, taşımacılığa ilişkin tüm dünyadan gelişmeler anlık olarak yayınlanmıştır. Bu girişimimiz sektörün ve üyelerimizin bilgi ihtiyacının giderilmesinde büyük rol oynamıştır.

Sektörümüzle bir araya gelmek için UTİKAD webinarlar serisi başlatılmış, karayolu, havayolu, denizyolu ve dijitalleşme webinarlarımızın yanı sıra eğitim konusunda da uzman isimler webinarlarımızda ağırlanmıştır.

Etkinliklerimizin yanı sıra çevrimiçi platforma taşıdığımız bir başka faaliyetimiz ise eğitimlerimizdir. Eğitimlerimizin çevrimiçi platforma taşınması sayesinde ülkemizin her yerinden hatta komşu ülkelerden eğitimlerimize katılım sağlanmıştır.

Sosyal medya hesaplarımız üzerinden de bildirimlerimizi sürdürerek "Yeni Bakış" adıyla gençlerle buluştuğumuz bir sohbet serisi düzenlenmiş, Instagram hesabımızda yaptığımız bu sohbetler ile sektörümüzün geleceği olan genç meslektaşlarımıza destek verilmiştir.

Üyelerimizin değişen, dönüşen ve gelişen dünya düzeninde güçlenerek yerlerini korumaları ve sürdürülebilir büyümelerini desteklemek amacıyla Kurumsal İletişim Departmanı bünyesinde Kurumsal İletişim Danışmanlığı Hizmeti verilmeye başlanmış, üyelerimize kurumsal kimlik oluşturulmasından marka ve sosyal medya kriz yönetimine kadar birçok konuda destek sağlanmıştır.

Üyelerimizin taşımacılık ve depolama faaliyetlerinden doğan operasyonel sorumlulukların, doğru ve uygun şartlar ile sigorta teminatı altına alınması ve hasar halinde daha iyi servis alınabilmesi için kalitenin arttırılması amacıyla UTİKAD tarafından yürütülmekte olan Risk Yönetimi Projesi kapsamında yapılan çalışmalar devam ettirilmiş, üyelerimize özel geliştirilen ürünün tanınırlığı artarken, Türkiye ve dünyadaki gelişmelere göre sürekli güncellenmesi sağlanmıştır.

Üyelerimizin talepleri doğrultusunda UTİKAD’dan temin edilebilen konşimento ve diğer ticari belgeler ile Gümrük İşlem Kartı’nın teslimleri aksamadan devam etmiştir.

Dijitalleşmeninve otomasyon sistemlerinin önemini daha iyi anladığımız bu dönemde çok yakında üyelerimizle buluşturacağımız Mobil UTİKAD Projesi'ni hayata geçirmek için çalışmalarımız hız kazanmıştır.

Lojistik ve taşımacılık sektörünün ülkemizdeki paydaşlarını hem ulusal hem de uluslararası platformlarda temsil eden UTİKAD bu süreçte taşımacılık faaliyetlerinin sekteye uğramaması için görüş, öneri ve taleplerini ilgili kamu kuruluşlarına ve sektörün diğer paydaşlarına ileterek lojistik akışların durmasının önünde engel teşkil eden noktalara çözüm aramıştır, taleplerimizdeki temel amaç zor günlerden geçen ülkemizin uluslararası ticaretinin sürdürülmesinde en önemli rolü üstlenen taşımacılık sektörü paydaşlarının faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak ve salgın dolayısıyla alınan önlemlerin kısıtlayıcı etkilerini en aza indirgemek olmuştur.

Virüsün etkilerini hissetmeye başladığımız ilk anda tüm toplu etkinliklerimizi iptal ederek geçici süre ile durdurmamızın ardından tüm faaliyetlerimiz çevrimiçi platformlara taşınmış, belirli periyodlarla düzenlediğimiz çalışma grubu toplantılarımız çevrimiçi olarak düzenlenmiş, bu toplantılardan çok verim alınmış ve toplantıların çalışmalarımıza, stratejilerimize, ön görülerimize çok büyük katkısı olmuştur.

Değerli üyemiz, bir yılı aşkın süredir yaşadığımız pandemi sürecinde ülke ve sektör olarak geçirdiğimiz bu zor günlerde sağlamış olduğunuz katkılar, iş birliği ve göstermiş olduğunuz anlayış için şükranlarımızı sunar, birlikte başardığımız ve başaracağımız çalışmalarda desteklerinizin çok önemli olduğunu belirtir, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr