Anasayfa / Sektörel / Duyurular / Denizyolu / Suudi Arabistan'a İhracat

Suudi Arabistan'a İhracat

Sayı: 2021/178
Tarih: 11.03.2021
Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü tarafından "Suudi Arabistan'a İhracat" konulu bir duyuru yapılmıştır.

Yapılan duyuruda Suudi Arabistan'da son zamanlarda Türk ürünleri ve Türk firmalarına karşı yapılan haksız uygulamalar olduğu, bu durumun ülkeyle olan ticareti olumsuz etkilediği, Suudi muhatabı Ticaret Bakanı ile temasa geçildiği ve olumsuz uygulamaların sonlandırılması hususunda talepte bulunulduğu belirtilmiş olup Suudi Arabistan tarafından ülkemize yönelik ayrımcı bir tutum sergilenmediğinin belirtildiği ifade edilmiştir.

Suudi Arabistan gümrüklerinde ihraç ürünlerine karşı uygulanan ticareti kısıtlayıcı uygulamalara son verilmesini teminen Riyad Büyükelçiliği ve Suudi Arabistan Ticaret Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile görüşüldüğü, gümrüklerde bekletilen sevkiyatlara ilişkin bilgilerin ilgili kurum ve kuruluşlara iletildiği ve ürünlerin gümrüklerden çekilme süreçlerinin hızlandırılmasının talep edildiği bildirilmiştir.

Konuya ilişkin olarak ayrıca UTİKAD Denizyolu Çalışma Grubu bünyesinde değerlendirmeler yapılmakta ve gelişmeler yakından takip edilmektedir. Yapılan değerlendirmeler doğrultusunda Suudi Arabistan Derneği'ne, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü'ne ve Türkiye Cumhuriyeti T.C. Riyad Büyükelçiliği Ticari Ataşeliği'ne UTİKAD yazıları gönderilmiş ve konu hakkında bilgi talebinde bulunulmuştur.

Söz konusu duyuruyu ve UTİKAD yazılarını ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr