Anasayfa / Sektörel / Duyurular / Karayolu / Tehlikeli Yük Taşımaları Hakkında Bilgilendirme

Tehlikeli Yük Taşımaları Hakkında Bilgilendirme

Sayı: 2022/321
Tarih: 31.05.2022
Sayın Üyemiz,

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Liman ve Feribot Yönetimi Dairesi Başkanlığı Haydarpaşa Liman İşletme Müdürlüğü Operasyon Müdürlüğü tarafından "Tehlikeli Yük Taşımaları" konulu bir duyuru yapılmıştır.

Yapılan duyuruda tehlikeli yük taşıyan (atık ve akaryakıtlar dahil) araçların liman işletme müdürlüğü sahalarına giriş ve çıkışlarında ADR (Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması) bölüm 5.4.1'de belirtilen evrakları eksiksiz olarak beraberlerinde bulundurmaları gerektiği bildirilmiştir.

Duyuruda ayrıca tehlikeli yükü liman dışına çıkaracak araçların evrak kontrollerinin görevlendirilen müdürlük personeli tarafından yapılarak çıkış onayının verileceği belirtilmiş olup akaryakıt ihrakiye hizmeti veren tedarikçi firma araçlarının liman sahalarına girişlerinde evrak kontrollerinin Koruma ve Güvenlik Amirliği tarafından yapılacağı ve ardından liman sahasına giriş yapılabileceği bildirilmiştir. Evrakı eksik olan araçların liman sahalarına alınmayacağı, giren araçların ise evraklar tamamlanıncaya kadar liman sahasından çıkartılmayacağı ve TCDD Liman Hizmetleri Tarifesi gereği işgaliye ücreti alınacağı belirtilmiştir.

Söz konusu duyuruyu ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr