Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / LUFTHANSA, SABİHA GÖKÇENE GÖZ KIRPIYOR

LUFTHANSA, SABİHA GÖKÇENE GÖZ KIRPIYOR

LUFTHANSA, SABİHA GÖKÇENE GÖZ KIRPIYOR14.09.2012

2016 yılına kadar 168 yeni uçak alımı yaparak filosundaki uçak sayısını 768'e çıkarmayı hedefleyen Lufthansa Havayolları uçaklar için toplam 17 milyar avro yatırım yapacak.
 
Lufthansa Alman Havayolları Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Pakistan Bölgesi Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Carsten Schaeffer, Almanya-Türkiye arasında 2011 yılında 1 milyon yolcu taşıdıklarını söyledi. Bu sayıyı daha da yukarılara taşımayı amaçladıklarını belirten Carsten Schaeffer, Türkiye'nin bölgesinde gelişen ve büyüme motoru görevi gören ekonomisinin bunda etkili olduğunu vurguladı. Türkiye pazarında Lufthansa'nın göstermiş olduğu başarıda ekip çalışmasının Türk ortakları ile olan ideal ilişkilerinin etkili olduğunu belirten Schaeffer, Gregor Wende'nin Türkiye'ye ilgisinin çok fazla olduğunu ve çok önemli çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. Gregor Wende'nin Türkiye'deki görevini Bea Berke'ye bırakacağını ve kendisinin Mısır, Doğu Afrika ve Doğu Akdeniz Genel Müdürlüğü görevine atandığını belirten Schaeffer, Bea Berke'nin de daha önce Çin'de Lufthansa'nın operasyon ve havaalanı hizmetlerinden sorumlu idari müdür olarak görev yaptığını hatırlattı.

20 MİLYAR AVRO YATIRIM

Luthansa'nın 2013 yılında yüzde 10-15 arası bir büyüme hedeflediğini belirten Carsten Schaeffer, "2016 yılına kadar 168 yeni uçak alımı yaparak, filomuzdaki uçak sayısını 768'ye çıkaracağız. Yeni uçak alımları için 17 milyar avro, yer hizmetleri ve uçak içi konfor için 3 milyar olmak üzere toplam 20 milyar avro harcayacağız. Türkiye için yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek" dedi.

2011 yılında tüm dünya genelinde 100.6 milyon yolcu taşıdıklarını vurgulayan Schaeffer, toplam 246 noktaya uçuş gerçekleştirdiklerini kaydetti. Toplam 28.7 milyar avroluk ciroları ile dünyanın en büyük havacılık grubunu oluşturduklarını söyleyen Schaeffer şöyle konuştu: "Havacılık ekonomik dalgalanmalardan etkilenen bir sektör. Bu etkilerden en önemlisini petrol fiyatları oluşturuyor. 30 yıldan beri havacılık sektöründe çalışıyorum ve gördüm ki havacılık sektörü her zaman büyüyor ve gelecekte de büyümeye devam edecek. Brezilya, Hindistan, Çin ve Türkiye gibi ülkelerde havacılık büyüyor. Bu ülkeler havacılığın gelecekteki büyümesinde dinamo görevini görecek."

SABİHA GÖKÇEN

İstanbul'a yaptıkları seferleri artırmakta kararlı olduklarına vurgu yapan Schaeffer, "3'üncü havalimanı yapılana kadar Sabiha Gökçen Havalimanı bizim için tek çıkış yolu olarak görünüyor. Nisan ayında üst düzey bir heyetle Sabiha Gökçen'i gezdik ve altyapısıyla ilgili detaylı inceleme yaptık. Sabiha Gökçen operasyonlarımızı çok rahat gerçekleştirebileceğimiz özelliklere sahip. Eylül ayında tekrar Sabiha Gökçen'e giderek havalimanı üst düzey yöneticileriyle masaya oturacağız. Bu görüşmenin ardından en kısa zamanda Sabiha Gökçen'e uçmayı hedefliyoruz diye konuştu." 
 
Kaynak: Transport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr