Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / BATI ANADOLU’DAN BÜYÜK ANADOLU’YA

BATI ANADOLU’DAN BÜYÜK ANADOLU’YA

BATI ANADOLU’DAN BÜYÜK ANADOLU’YA04.10.2012

BALO yönetim kurulunun yeni Türk Ticaret Kanunu’na (TTK) göre oluşturulması gerekliliği nedeni ile düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 30 Eylül 2012 Pazar günü BALO İzmir Merkez Ofisi’nde gerçekleştirildi.

Olağanüstü Genel Kurul toplantısında, yeni yönetim kurulu üyelerinin, seçimi, yönetim kurulu toplantı kararlarının alınması ve unvan değişikliği maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Görevlerini başarı ile yürüten önceki Yönetim Kurulu üyelerimiz, genel kurula katılan ortakların oy birliği ile tekrardan aynı görevlerine seçildiler. Yönetim Kurulunun seçilmesinden sonra, görev dağılımı bir önceki yönetim kurulunda olduğu gibi, başta yönetim kurulu başkanı olmak üzere, yönetim kurulu başkan yardımcıları ve diğer Yönetim Kurulu üyeleri görevlerine aynı şekilde devam edecekler.

Ege Bölgesinde doğan BALO Projesi, TOBB Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun, BALO’nun unvanının “Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar” olarak değiştirilmesine yönelik önerisi ile olağanüstü genel kurul toplantısında şirketin unvanı BALO Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar olarak değiştirildi. TOBB’un desteğiyle zaman içerisinde tüm Anadolu tarafından benimsenen ve 92 ortaklı bir yapıya dönüşen BALO Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar AŞ, tüm Anadolu’nun demiryolu ile yük taşımacılığı payını arttırmak üzerine faaliyetine devam edecek.

BALO icra kurulu seçimi ve genel müdür ataması

30 Eylül 2012, Pazar günü, şirket merkezinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kuruldan sonra yapılan yönetim kurulu toplantısında, şirket ana sözleşmesinde oluşturulma yetkisi yönetim kuruluna verilen “icra kurulu” konusu yönetim kurulu tarafından görüşüldü ve BALO icra kurulunun aşağıdaki isimlerden oluşması karara bağlandı.
 
Bülent KOŞMAZ BALO                 Yönetim Kurulu Başkanı
Tahir BÜYÜKHELVACIGİL            BALO Yönetim Kurulu Üyesi
Sançar Sefer SÜER                       TOBB  Ticaret ve Tır Daire Başkanı
Rebii AKDURAK                             İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi
M. Buğrahan HANAĞASIOĞLU     BALO Yönetim Kurulu Danışmanı
 
 
İcra kurulu, şirketin yönetim ilkelerine uyumunu izleyerek, yatırım ve işletim sistemler alanında çalışma ve araştırmalar yaparak, yönetim Kurulunun karar almasını kolaylaştıracak şekilde operasyonel ve teknik önerilerini raporlayacak ve iyileştirme çalışmalarında bulunacak.

Aynı yönetim kurulu toplantısında Genel Müdür Vekili olarak görev yapan Hüseyin İşteermiş’in 1 Ekim 2012’den itibaren görevini asaleten sürdürmesi adına Genel Müdür olarak atanması kararı verildi.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr