Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / MERTCeDE DEMİRYOLU EĞİTİMLERİ BAŞLADI

MERTCeDE DEMİRYOLU EĞİTİMLERİ BAŞLADI

MERTCeDE DEMİRYOLU EĞİTİMLERİ BAŞLADI09.10.2012

UTİKAD Genel Sekreteri Hacer Uyarlar, Uluslararası Demiryolları Birliği(UIC) tarafından TCDD Eskişehir Eğitim Merkezi’nde düzenlenen yabancı ve yerli uzmanların eğitici olarak katıldığı Uluslararası Demiryolu İşletme Kursu’nda, eğitime katılan TCDD personellerine  “Türkiye’de Intermodal Taşımacılık Kavramını Anlamak” konulu bir eğitim verdi.

TCDD Eskişehir Eğitim Merkezi bünyesinde kurulan Orta Doğu Demiryolları Eğitim Merkezi  kısa adı  MERTCe’nin ilk eğitim faaliyetleri kapsamında düzenlenen kursta, Demiryolu İşletmeciliğinin yasal, işletimsel ve ticari çerçevesi, demiryollarının serbestleşmesi ve yarattığı fırsatlar, dünya ve Orta Doğu yük taşımacılığı pazarının analizi ve demiryolu projeleri konuları konuşuldu.
 
Aynı kapsamda düzenlenen TCDD’nin ilk kez temsil edildiği ve UIC üye idarelerinden temsilcilerin hazır bulunduğu “Yüksek Hız Komite Toplantısı”nda,  yüksek hız işletmeciliği yapmakta olan Türkiye’de ve dünyada yüksek hızla ilgili ticari vizyon, yüksek hıza yönelik stratejik unsurlar,  yüksek hızlı sistemlerde teknolojinin gelişimi ve emniyet ve güvenlik konuları gündeme getirildi.

TCDD Eğitim ve Öğretim Dairesi Başkanı Nail ADALI, yaptığı açılış konuşmasında, TCDD'nin yeni demiryolu çağı olarak adlandırılan 21. yüzyılda ülkemiz insanının taşıma taleplerini karşılamak ve toplumsal gelişmede kendisine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde bulunduğunu söyledi.


Verdiği eğitimde Intermodelite, İntermodal ve Multımodal Taşımacılık kavramını dünden bugüne gelişim süreçleri ile birlikte değerlendiren, UTİKAD Genel Sekreteri Hacer Uyarlar,  katılımcılara Intermodalitenin uluslararası çerçevesi, intermodalitenin bileşen, yasal düzenlemeler ve uygulamalarla ilgili hakkında bilgiler verdi.

Türkiye’nin taraf olduğu Intermodal Taşımacılık örnekleri olan Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Projesi,TRACECA,Viking Projesi,Samsun –Kavkaz Tren Ferisi ve UTİKAD’ın  da kurucu ortağı olduğu BALO Projesi hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulunan Uyarlar, özel sektörün en önemli Intermodal taşımacılık projelerinden birisi olan OMFESA-FORD’un faaliyetlerini örnek gösterdi.
 
MERTCe’nin ilk eğitim faaliyetleri kapsamında Ankara’da gerçekleştirilen “Yüksek Hız” konulu seminerde de, “Dünyada Yüksek Hızın Gelişimi”, “Yüksek Hızlı Sistemler- Stratejik Konsept”, “Yüksek Hızlı Tren İstasyonları”, “Yüksek Hız ve Sürdürülebilir Kalkınma”, “Yüksek Hızlı Sistemlerin Bakımı”, “Yüksek Hızlı Sistemlerle İlgili Stratejik Öğeler” gibi konular ele alındı.

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr