Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / İSTANBUL LİMANI İLE HOUSTON LİMANI ARASINDA MUTABAKAT ZAPTI İMZALANDI

İSTANBUL LİMANI İLE HOUSTON LİMANI ARASINDA MUTABAKAT ZAPTI İMZALANDI

İSTANBUL LİMANI İLE HOUSTON LİMANI ARASINDA MUTABAKAT ZAPTI İMZALANDI08.04.2013

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın Türk iş adamları ile birlikte Teksas’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İstanbul Liman Başkanlığı ile Houston Limanı arasında mutabakat zaptı imzalandı.


Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı M. Cemil ACAR’ın katılım sağladığı ziyarette; Limanlar arasında karşılıklı ticaretin arttırılması ile teknik ve ticari konularda işbirliğinin geliştirilmesini hedefleyen Mutabakat Zaptını İstanbul Liman Başkanı H. Gani AYGÜN ve Houston Liman Otoritesi Başkanı Janiece M. LONGORIA imzaladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü tarafından başlatılmış olan çalışmanın gerçekleşmesiyle ilgili olarak Deniz Ticareti Genel Müdürü Dr. Barış TOZAR memnuniyetini dile getirirken asıl önemli görevin bundan sonra başlayacağını belirterek, deniz ticaretimizin yoğun olduğu ülke limanları ile buna benzer mutabakatların imzalanacağı, böylece işbirliği alanlarının artırılacağı müjdesini vermiştir.

Kaynak:DTGM
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr