Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / EXPRESS-INTERFRACHT ULUSLARARASI TAŞIMACILIK BİR İLKE İMZA ATTI

EXPRESS-INTERFRACHT ULUSLARARASI TAŞIMACILIK BİR İLKE İMZA ATTI

EXPRESS-INTERFRACHT ULUSLARARASI TAŞIMACILIK BİR İLKE İMZA ATTI04.02.2014
Express-Interfracht Uluslararası Taşımacılık T1 beyannamesini demiryoluna taşıyarak, Türkiye’den Avrupa’ya ilk demiryolu konteyner sevkiyatını gerçekleştirdi.
 
Türkiye'nin 2012 yılında taraf olduğu Ortak Transit Sözleşmesi kapsamında, Türk taşıyıcıları Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ülkeleri için bir hareket gümrüğünden başlatacakları ortak transit işlemlerinde tır karnesi zorunluluğu olmadan tek beyan (T1) ile düşük maliyetli ve daha hızlı taşıma yapabiliyor.

Aynı şekilde Avrupa Birliği dönüş taşımalarında da İtalya, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Sırbistan ve Slovenya'dan doğrudan Türkiye gümrüklerine T1/T2 beyannamesi ile gelen TIR’lar, Kapıkule Sınır Kapısı'nda hızlı geçiş peronundan geçerek bekleme yapmadan ilgili gümrüklere devam edebiliyor.
 
Express-Interfracht Uluslararası Taşımacılık ise T1 Beyannamesi ile Türkiye’den Avrupa’ya demiryolu konteyner sevkiyatını gerçekleştirerek bu alanda bir ilke imzasını attı. Express-Interfracht ilk etapta Çerkezköy çıkışlı Intermodal trenlerinde T1 uygulamasına başlamış olup, bu uygulamayla beraber hem varış yerinde hem de sınır geçişlerinde gerçekleşen gümrük işlemlerindeki sürenin kısaltılması amaçlanıyor.

Kapıkule Gar Gümrük Müdürlüğü'nün transit gümrük olmaması sebebiyle şu an için ithalatta T2 beyannamesi ile işlem yapılamıyor. Yetkililer tarafından Kapıkule Gar Müdürlüğü için çalışmalar sürdürülüyor. Transit gümrük onayının alınmasıyla Express-Interfracht Uluslararası Taşımacılık T2 beyannamesini de demiryolu çalışmalarına ekleyecek.



 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr