Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / YEŞİL LOJİSTİKTE BULUŞTULAR

YEŞİL LOJİSTİKTE BULUŞTULAR

YEŞİL LOJİSTİKTE BULUŞTULAR05.05.2014
ZF Friedrichshafen AG, Türkiye’de lojistik hizmetlerini Borusan Lojistik’ten almaya karar verdi. ZF’nin bu kararında Borusan Lojistik’in çevreye verdiği önem ve 1 milyon ağaç dikme kampanyası önemli rol oynadı. Çevreyi ve doğal kaynakları korumaya önem veren iki firmanın bir araya gelmesi nedeni ile ağaç dikimi töreni yapıldı.

Çevre Duyarlılığı İki Şirketi Bir Araya Getirdi

ZF Friedrichshafen AG, Almanya’ da yerleşik tüm şirketleri ile Türkiye’ deki ZF Sachs Süspansiyon Sistemleri San. ve Tic. A.Ş., ZF Services Türk San. ve Tic. A.Ş. ve ZF Lemförder Aks Modülleri Sanayi ve Tic. A.Ş. şirketlerinin Almanya ve Türkiye arasındaki karşılıklı kara nakliye hizmetlerini Borusan Lojistik’ten almaya karar verdi. Aktarma organları, şanzıman ve şasi bileşenleri üreten ZF‘nin ürün ve hammaddelerini Borusan Lojistik taşıyacak.

Otomotiv tedarikçileri listesinde dünyada ilk 10 arasında yer alan ZF’nin, Almanya ve Türkiye arasındaki tüm müşteri, tedarikçi ve grup içi yüklerinin nakliye organizasyonlarını 1 yıl uzatma opsiyonlu olarak, en az 2 yıl süreyle Borusan Lojistik gerçekleştirecek.

ZF’nin bu kararında Borusan Lojistik’in ÇEKÜL ile birlikte yürüttüğü bir milyon ağaç dikme kampanyası ve müşterileri için yaptığı operasyonlar sonucunda onlar adına ağaç dikme taahhüdü de etkili oldu. Özellikle Borusan Lojistik’in her 10 konteyner elleçleme için 1 ağaç ve her 10 taşıma için 1 ağaç dikme kampanyası ZF’nin kararında önemli rol oynadı. Borusan Lojistik müşterisi için ayda 20 ağaç dikecek.

Kaynak: Trans Medya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr