Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / 4. KARADENİZ LİMANLARI VE TAŞIMACILIK KONFERANSI YAPILDI

4. KARADENİZ LİMANLARI VE TAŞIMACILIK KONFERANSI YAPILDI

4. KARADENİZ LİMANLARI VE TAŞIMACILIK KONFERANSI YAPILDI11.06.2015
4. Karadeniz Limanları ve Taşımacılık Konferansı, sektörün önde gelen yerli ve yabancı temsilcilerinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD’ın da destekçileri arasında bulunduğu konferansta, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Eldener Türkiye'deki terminal kapasiteleri ve yatırımları hakkında bir sunum yaptı.

Emre Eldener konuşmasında, Türkiye limanlarının konum itibari ile ithalat/ihracat yükleri için hem komşu ülkelere transit geçiş hem de Karadeniz bağlantılı transit yükler için ideal konumda olduğunu ifade etti.

Dünya deniz ticaret filosunun yaklaşık yüzde 94'ünü kontrol eden 30 ülke arasında, Türkiye'nin 30,4 milyon DWT kapasiteyle 13. sırada yer aldığını anlatan Eldener, Türk limanlarında elleçlenen toplam yük miktarının ise 385 milyon tonu geçtiğini söyledi. Eldener, mevcut kapasitenin ise 548 milyon ton olduğunu dile getirerek, planlanan yatırımlarla birlikte bu kapasitenin 867 milyon tona ulaşacağını da sözlerine ekledi.

Türkiye’deki liman işletmeciliğini bölgeler üzerinden özetleyen Eldener, şöyle konuştu:

“Marmara’da Ambarlı, Ege’de İzmir ve Akdeniz’de Mersin limanları bölgesel anlamda etkin ve lider limanlarımızdır. Türkiye dış ticaretinin büyümesiyle birlikte limanlarımızın elleçlediği tonajlar artarken hizmet kalitesi de sürekli yükseliyor. Ayrıca yeni yatırımlar da denizyolu taşımacılığımız için büyük önem taşıyor. İzmir Çandarlı, Mersin Konteyner ve Filyos Limanı gibi projelerin yanı sıra özel sektörün yeni yatırımları da mevcut kapasiteleri artırırken, Türkiye’yi de limancılıkta bölgesel bir güç haline getirecektir.”
 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr