Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / EMESTEN BEYRUT SERVİSİ

EMESTEN BEYRUT SERVİSİ

EMESTEN BEYRUT SERVİSİ07.04.2009

Karadeniz ve Akdeniz limanlarında haftalık düzenli hat taşımacılığı yapan EMES, ürün ihtiyacı ağırlıklı ithalatla karşılanan Lübnan’a servis başlattı.

 
 
İthalat ve ihracatçıların taleplerini karşılayabilmek amacıyla 55.000 TEU’luk konteyner parkı ve filosundaki 25 konteyner gemisi ile düzenli hat taşımacılığı sunan EMES, mart ayı itibari ile Beyrut’a servis vermeye başladı. EMES’in Beyrut servisi; Marport (İstanbul)-Haydarpaşa-Gemlik-İzmir- Tartus (opsiyonel)-Mersin-Latakya-Beyrut-İskenderiye- Pire-Marport rotasını izliyor. İstanbul’dan yedi günlük, İzmir’den ise beş günlük transit süre ile gerçekleşen servis; İstanbul, Bursa, Mersin ve İzmir’den ihracat yüklemeleri yapmak isteyen sanayiciler için önemli bir alternatif oluşturuyor. Ülkenin her geçen gün gelişen ekonomisi, dünyanın dört bir yanından buraya ulaşım açısından da talebi artıyor. Bu doğrultuda EMES Avrupa’dan ve Doğu Akdeniz’den de Lübnan’a yükleme yapabiliyor. İspanya Doğu Akdeniz seferi Kastellon-Barselona-İskenderiye-Beyrut Latakya  rotasyonunu izliyor ve 15 günde bir gerçekleşiyor.

 

Ortadoğu’nun da en büyük antreposu

 

Ürün ihtiyacı ağırlıklı olarak ithalatla karşılanan Lübnan’da, başkent Beyrut, serbest liman bölgesiyle Ortadoğu’nun da en büyük antreposu olma özelliğine sahip. Ülkeye gelen yüklerin büyük bir bölümü de bu limanda tahliye ediliyor. Türkiye ise Lübnan’daki gelişen bu pazardan, petrol ve petrol ürünleri, hazır giyim, makine ve ulaşım araçları,dokumacılık ürünleri, hububat ve mamulleri, kimyasallar, meyve, sebze ve mamulleri, demir ve çelik, otomotiv sanayi ürünleri ve metal eşya ihracatıyla pay alıyor. 2008 yılında Lübnan’a gerçekleştirilen 664 milyon dolarlık ihracata karşılık, 178 milyon dolarlık ithalat bunu kanıtlar nitelikte.


LOJİPORT

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr