Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD EĞİTİME YÖNELİK ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

UTİKAD EĞİTİME YÖNELİK ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

UTİKAD EĞİTİME YÖNELİK ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR11.08.2020
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD olarak lojistik sektöründe nitelikli işgücünün artırılmasına yönelik eğitim programlarımıza pandemi sürecinde de hız kesmeden devam ediyoruz.

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanması ile beraber 29 Temmuz 2020 Çarşamba günü “Lojistikte Eğitim ve Kariyer Planlaması Webinarı”mızı gerçekleştirdik. Bu webinar ile gelecekteki lojistikçilerin sektör ile bağlarını güçlendirmek, sektöre yeni adım atacaklara kariyer yolculuklarını planlarken yön gösterebilmek ve lojistik sektörüne ilişkin farkındalık kazanmalarını sağlamayı amaçladık.

UTİKAD Sektörel İlişkiler Uzmanı Gizem Karalı Aydın'ın moderatörlüğünde gerçekleşen webinara, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, Transorient Uluslararası Taşımacılık Operasyonel Gelişim Müdürü Zeynep Koç ve Piri Reis Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Prof. Dr. Zafer Acar konuşmacı olarak katıldı. Son derece verimli geçen bu webinar için panelistlerimize ve izleyicilerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

UTİKAD olarak pandemi ile birlikte mevcut olan Mesleki Eğitim Seminerleri'mizi çevrimiçi ortama taşımıştık. Geçtiğimiz ay üyelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda eğitim programımıza bir yeni Mesleki Eğitim Semineri daha ekledik. Dr. Öğr. Üyesi Halim Yurdakul ve Av. Ezgi Yurdakul tarafından verilen “Satınalma ve Sözleşme Yönetimi” eğitiminin ilkini 21 Temmuz 2020 Salı günü gerçekleştirdik. “Satınalma ve Sözleşme Yönetimi” eğitimi ile yaşanan yerel ve global ekonomik krizin ardından COVID-19 süreci ile krizin ivme kazanması sonucu maliyetlerin yeniden gözden geçirilmesi ve etkili satın almanın gerçekleştirilebilmesi kapsamında değişen koşulların sözleşmelere olan etkisi değerlendirildi.

UTİKAD'ın pandemi sürecinde gerçekleştirdiği diğer çevrimiçi eğitimleri arasında Lojistik Sektöründe Etkin Satış ve Satış Teknikleri, Lojistik İşletmeleri için Sigorta, Lojistik İşletmeleri için Maliyet Yönetimi, Lojistik İşletmeleri için Gümrükleme, Dış Ticaret, Lojistikte Sözleşme Hukuku ve Lojistikte Taşıma Hukuku eğitimleri de yer alıyor.

Pandemi dönemi ile birlikte firmaların kurum içi eğitimlere olan talebinin artmasıyla UTİKAD, kurum içi eğitimlerini de planlamayı sürdürüyor. Firmalardan gelen taleplere bağlı olarak eğitimler belirlenen gün ve saatlerde verilebiliyor. UTİKAD'ın güncel eğitim takvimini (https://www.utikad.org.tr/Lojistik-Egitim-Takvimi) adresinden takip edebilirsiniz. Eğitim talepleriniz için (egitim@utikad.org.tr) adresinden ulaşabilirsiniz.

Son olarak başka bir projeden daha bahsetmek istiyorum. Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD olarak genç kuşaklarla olan etkileşimimizi arttırmak üzere “Yeni Bakış” projesini hayata geçirdik. Biz bu proje ile gelecekteki meslektaşlarımız ile bağlarımızı güçlendirmeyi amaçlıyoruz. UTİKAD Instagram hesabı üzerinden yapılan canlı yayınlarda genç lojistikçiler; eğitim hayatlarını, yaptıkları çalışmaları, staj hayatlarına yönelik deneyimlerini, motivasyon kaynaklarını ve lojistik sektörüne ilişkin ileriye dönük beklentilerini paylaşıyorlar. Biz dinleyiciler ise bu sayede hem öğrencileri tanıma imkanı buluyor hem de sektörden beklentilerini anlamaya çalışıyoruz.
UTİKAD olarak bundan sonraki süreçte de öğrencilerin, yeni mezunların ve sektörde kariyer yapmak isteyen temsilcilerin yaşadıkları sorunları, gelecek kaygılarını, pandemi süreci ile değişen/gelişen planlarını öğrenmek amacıyla çevrimiçi etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Sağlıkla kalın.
 
Emre ELDENER
UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı
UTA Dergisi
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr