Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / YAZICI AVRUPA’YA AÇILAN KAPIKULE SINIR KAPISINDA İNCELEME YAPTI

YAZICI AVRUPA’YA AÇILAN KAPIKULE SINIR KAPISINDA İNCELEME YAPTI

YAZICI AVRUPA’YA AÇILAN KAPIKULE SINIR KAPISINDA İNCELEME YAPTI02.10.2020
TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Kamuran Yazıcı, inceleme gezileri kapsamında bu haftaki durağı Edirne oldu. Bölgedeki çalışmaları yerinde inceleyen Yazıcı Edirne Valisi Ekrem Canalp'i de ziyaret etti.

Genel Müdür Kamuran Yazıcı, inceleme gezilerine Edirne ziyaretiyle devam etti. Edirne Valisi Ekrem Canalp'i de ziyaret eden Yazıcı, faaliyetler hakkında bilgi aldı. 1 Ekim 2020'de gerçekleştirilen ziyarete Kapıkule'de Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal da eşlik etti.

Genel Müdür Yazıcı, Edirne gezisine Vali Ekrem Canalp ziyaretiyle başladı. Ömerli Konteyner Terminali ve Edirne Kum Tesislerini de inceleyen Yazıcı, burada personelle sohbet edip çalışmaları yerinde inceledi. Avrupa'ya açılan kapımız olma özelliğinin yanında Demir İpekyolu projesini Avrupa'ya ulaştıran hattın son ayağı olan Kapıkule sınır kapısında inceleme gezisi gerçekleştiren Yazıcı, şunları kaydetti:

“Demiryolları pandemi sırasında ihracatın devamlılığını sağladı”

“Edirne,  hem ihracat hem ithalat kapımız. Pandemi sürecinde ticaretin devamlılığını sağlayan demiryolunun önemi daha iyi anlaşıldı, halen Kapıkule sınır kapısından Batı ülkeleri olarak Almanya, Fransa, Macaristan, Avusturya, Polonya, Bulgaristan, Romanya ve Slovakya'ya blok trenlerle yük taşımacılığı gerçekleştiriliyor. Ayrıca transit taşımacılıkta da büyük bir potansiyel bulunuyor. BTK ve Orta Koridor üzerinden Çin'den Avrupa'ya da ilk yük treni geçtiğimiz yılın kasım ayında ulaştı. Çin kuzey koridor yani Rusya üzerinden gerçekleştirdiği yük taşımalarının yüzde 30'unu Orta Koridor üzerinden yapmayı planlıyor. Dolayısıyla Trakya bölgemizdeki demiryolu ağındaki yük taşımacılığı giderek artış gösterecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Trakya bölgesindeki demiryolunun uluslararası yolcu trenleri için de önemine dikkat çeken Yazıcı,  “Pandemi nedeniyle seferlerine ara verilen Sofya İstanbul Ekspresi Avrupa'ya seyahatlerde ekonomik, rahat ve konforlu bir yolculuk imkanı sunuyordu. İnşallah bu kötü günler geride kaldığında daha güzel daha iyi hizmet vermeye devam edecek. “

Yazıcı, “Yaklaşık 12 bin kilometrelik demiryolu ağında 7/24 hizmet veren demiryolcu arkadaşlarıma bir kez daha Edirne'den sevgilerimi gönderiyorum. Kolaylıklar diliyorum.” dedi.

Kaynak: www.tcddtasimacilik.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr