Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TÜRKİYE-KIRGIZİSTAN DEMİRYOLU İŞ BİRLİĞİNDE YENİ DÖNEM

TÜRKİYE-KIRGIZİSTAN DEMİRYOLU İŞ BİRLİĞİNDE YENİ DÖNEM

TÜRKİYE-KIRGIZİSTAN DEMİRYOLU İŞ BİRLİĞİNDE YENİ DÖNEM08.02.2024Çeşitli temaslarda bulunmak üzere ülkemize gelen Kırgızistan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Tilek Tekebaev, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Hasan Pezük ile görüştü. TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük, ülkemiz demiryolu sektörü ve devam eden yatırımlar hakkında Kırgız heyete bilgiler verdi; asırlık gönül bağımız olan, dost ve kardeş ülke Kırgızistan ile iş birliği ve güç birliğini artırmak adına görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmelerin ardından Kırgızistan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Tilek Tekebaev ve beraberindeki heyet, Avrupa’nın en büyük bakım komplekslerinden olan ve yüksek hızlı trenlerin teknik bakımlarının yapıldığı YHT Bakım Kompleksini gezdi. Bakım kompleksindeki çalışmaları ilgiyle inceleyen Kırgız Bakan, Türkiye'nin demiryolu yatırımlarını yakından takip ettiklerini ve iki ülke arasındaki demiryolu iş birliğinin artarak devam edeceğini belirtti.

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük ise Türkiye-Kırgızistan ilişkilerinin sağlam temeller üzerinde ilerlediğini vurgulayarak demiryolu alanındaki bilgi ve tecrübelerini dost ve kardeş ülke Kırgızistan’la paylaşmaktan duyacağı memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: tcdd.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr