Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / ASRIN FELAKETİ DEPREMDE ZARAR GÖREN HATLARDA YOĞUN ÇALIŞMA

ASRIN FELAKETİ DEPREMDE ZARAR GÖREN HATLARDA YOĞUN ÇALIŞMA

ASRIN FELAKETİ DEPREMDE ZARAR GÖREN HATLARDA YOĞUN ÇALIŞMA16.02.2024Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Hasan Pezük, depremde büyük hasar gören demiryolu hatlarındaki yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Bakan Yardımcısı İskurt ile TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük ve beraberindeki heyet, ilk olarak asrın felaketi depremden etkilenen Malatya - Narlı arasındaki demiryolu hattının bakım-onarım ve modernizasyon çalışmalarını inceledi. Heyet, Kapıdere ve Narlı şantiyelerinde gerçekleşen toplantılarda, projenin son durumu hakkında bilgi aldı.

Bakan Yardımcısı Enver İskurt ve TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük, saha ziyaretleri kapsamında, yapımı devam eden Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi'nin saha imalatlarını da inceledi. Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirilen toplantıda, projenin mevcut durumu ve yürütülen çalışmalar ele alındı.

Bakan Yardımcısı Enver İskurt, depremde zarar gören kapalı hatları en kısa sürede tren trafiğine açmak için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü söyledi. İskurt, zor şartlarda görevini sürdüren demiryolu çalışanlarına teşekkür etti. Enver İskurt, yapımı devam eden Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi'nin de bölgeye ticari ve ekonomik alanda katkı sunacağını ifade etti.

TCDD GENEL MÜDÜRÜ HASAN PEZÜK: DEPREMİN YIKICI ETKİLERİNİ SİLİP YARALARI SARIYORUZ
TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük ise depremin yıkıcı etkilerinin izlerini silmek, yaraları sarmak için omuz omuza vererek var güçleriyle çalıştıklarını belirtti. "Türkiye’mizin daha güçlü temellerle yarınlara umutla bakacağı bir gelecek hazırlıyoruz." diyen Hasan Pezük, "Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı Projesi ile bu güzergahtaki 6 saat 23 dakika olan seyahat süresini 2 saat 15 dakikaya düşüreceğiz. Saatte 200 kilometre tasarım hızı ile bu hatta yılda ortalama 6,4 milyon yolcu ve yaklaşık 100 milyon ton yük taşımayı hedefliyoruz." dedi.

Kaynak: tcdd.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr