Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / SÜVEYŞ KANALI, KANAL TRAFİĞİNİ ARTTIRMAK İÇİN %30 İNDİRİM ÖNERİYOR

SÜVEYŞ KANALI, KANAL TRAFİĞİNİ ARTTIRMAK İÇİN %30 İNDİRİM ÖNERİYOR

SÜVEYŞ KANALI, KANAL TRAFİĞİNİ ARTTIRMAK İÇİN %30 İNDİRİM ÖNERİYOR12.08.2009Kanal boyunca trafiği canlandırmak için armatörlere %30’lara kadar indirim sağlandığını haber veriliyor.
Martyn Wingrove, Süveyş kanalının kanal boyunca trafiği canlandırmak için armatörlere %30’lara kadar indirim sağladığını haber veriyor.

Kanal hakkına bilgi sahibi Mısırlı bir kaynağın Lloyd List gazetesine verdiği bilgiye göre, yetkili makamlar gemi armatörlerinin geçiş yapacak gemi sayısını önceden bildirmesine karşılık %25 -%30’luk indirimler öneriyor.

Bu gelişme, Kanal yetkililerinin geçiş yapan Katar LNG sevkiyatları için indirim veriyor şeklinde devam etti.

Daha sonra haberler Katar LNG sevkiyatlarına %50’lere kadar indirimin verildiği gösterdi.

Süveyş Kanal Otoritesi başkanı Ahmed Fadel, yerel basın ajansı muhabirlerine indirimlerin kanaldan geçen transit taşıma hacmini arttırmayı hedefleyen teşvik primleri şeklinde olduğunu açıkladı. Mısırlı kaynak, bunun Katar ile mısır arasındaki siyasi müzakerelerin bir sonucu olabileceğini ekledi.

Katar ABD ve AB’ye gaz sevkiyatlarını arttırıyorken, Süveyş Kanalı yoluyla LNG taşımalarına da hız veriyor.

Bu işlemin en önemli bölümü, Katar gazını İngiltere de Milford Haven terminaline götüren, devlet tarafından işletilen Nakilat isimli firmanın sahip olduğu Q-Max ve Q-Flex gemilerini yani dünyanın en büyük LNG taşıyıcılarını içeriyor.

Katarlı LNG armatörü Nakilat, kendi üretim tesislerinden Avrupa’daki terminallere gaz taşıma sözleşmesine konu olduğu için Süveyş kanalını en azından 25 sene daha kullanmak zorunda kalacak.

Kaynak: Aktüel Deniz
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr