Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / RİSKİN FARKINDAKİLER BULUŞUYOR

RİSKİN FARKINDAKİLER BULUŞUYOR

RİSKİN FARKINDAKİLER BULUŞUYOR27.01.2010

Boğazlar, birincisi düzenlenecek ‘Türk Boğazları’nda Durumsal Farklılık” sempozyumunda enine boyuna tartışılacak.

Sempozyum, Türk Boğazları'nda güvenlik ve emniyeti sağlayan tüm paydaş kamu kurum kuruluşları, özel sektör denizcilik temsilcileri, denizcilik sektörü akademisyenleri ve denizcilik sivil toplum kuruluşlarının ortak katılımı ile yapılacak. İlki gerçekleştirilecek olan sempozyumla ortak bir platform oluşturması amaçlanıyor.

İki oturumdan oluşacak sempozyumun açılış konuşması ve takdimini Deniz Trafik Operatörleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kapt. Uğur Karabay üstlendi. Sempozyumun anahtar konuşmacıları ise, Denizcilik Müsteşarlığı, Deniz Ulaştırması Genel Müdür Yardımcısı Kapt. Hakan Fikircioğlu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Kapt. Salih Orakçı ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kapt. Suat Hayri Aka olacak.

Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli’nin başkanlığında yapılacak olan ilk oturumda İTÜ Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Sezer Ilgın “Tarihsel Gelişim İçerisinde Türk Boğazları’nın Hukuki Statüsü”, Kıyı Emniyerti Genel Müdürlüğü, Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Genel Müdürü Kapt. Olcay Özgürce “Türk Boğazları’ndaki Dinamik Değişkenleri ve Rakamlarla İstatistik Analizi”, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı, Baş Kılavuz Kapt. Şükrü Arık “Türk Boğazları’nda Kılavuzluk Hizmetleri ve Gelişen Teknolojinin Hizmetlere Yansıması”, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kapt. Alev Tunç ise “Türk Boğzaları’nın Ulusal Ticaretimize Faydalık ve Verimlilik Endeksini Artırabilmek İçin Yapılması Gerekenler” konuları hakkında görüşlerini paylaşacak.

Sempozyumun ikinci oturumu, Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcısı Müh. Mehmet Acar Doğan başkanlığında yapılacak olup; oturumda İstanbul Liman Başkanı Kapt. Mustafa Azman “Türk Boğazlarında Ulusal Mevzuat ve Uygulamalar”, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü, Sörvey Kurulu Başkanı Müh. Haktan Demirboğa “Türk Boğazları’nda Uğraklı/Uğraksız gemilerde Yapılan Sörvey İşlemleri”, İstanbul Deniz Otobüsleri Güverte Enspektörü Kapt. Bilal Akbulut “Türk Boğazları’nda Yerel Trafik”, Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü Tele-Sağlık Baş Tabibi Dr. Turan Özbilen “Türk Boğazları’nda Can Güvenliği ile Toplum ve İnsan Sağlığı Alanında Verilen Hizmetlerin Analizi”, Çevre Bakanlığı, Deniz Çevresi Koruma Müdürlüğü İstanbul İl Müdürlüğü’nden Müh. Gönül Su “Türk Boğazları’ında Gemi Kaynaklı Çevre Kirliliği ile Mücadele Çalışmaları” konuluları hakkında görüşlerini paylaşacak.

Deniz Trafik Operatörleri Derneği ve Bahçeşehir Üniversitesi M.Y.O Denizcilik Bölümleri işbirliği ile Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş Kampüsü Büyük Konferans Salonunda 29 Ocak 2010  tarihinde saat 13:00-18:00 arasında birincisi yapılacak olan Türk Boğazlarında Durumsal Farkındalık Sempozyumuna denizcilik sektöründen geniş bir konuşmacı ve panelist katılımının gerçekleşmesi bekleniyor.


Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr