Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / BANDIRMADA KAPASİTE ARTACAK

BANDIRMADA KAPASİTE ARTACAK

BANDIRMADA KAPASİTE ARTACAK16.03.2010

Altyapı çalışmalarıyla limanın büyük tonajlı gemilere hizmet verilmesi sağlanacak, Ro-Ro yanı sıra, konteyner taşımacılığı da yapılacak.

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, özelleştirilen Bandırma Limanı'nın devir işlemlerinin önümüzdeki ay yapılmasını beklediklerini ifade etti.
Sezgin, özelleştirmenin ardından yapılacak yatırımlarla limanın öneminin çok daha fazla artacağını kaydetti. Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, yaptığı açıklamada Bandırma Limanı'nın özelleştirilmesi kapsamında devir işlemi için verilen ek sürenin Nisan ayının ilk haftasında sona ereceğini belirterek, bu süre sonunda büyük ihtimalle limanın işletmesini alan Çelebi Holding'in devir işlemini gerçekleştireceğini söyledi.
Bandırma Limanı'nın özelleştirme sonrasında gerçekleştirilecek altyapı çalışmalarıyla birlikte limanın öneminin ve kapasitesinin daha da artacağına dikkat çeken Sezgin, Bandırma Limanı'nı kullanan bölgedeki 21 bin adet büyük ve küçük çaptaki işletmelerin limanı sahiplenmesi gerektiğini belirtti. Borsa Başkanı Sezgin, "Şirketin ikinci ek süreyi talep etmesi durumunda ise bu süre Mayıs.2010 tarihinde bitecek, bu ek süre sonunda Çelebi Ortak Girişim Grubu Özelleştirme Dairesi Başkanlığıyla imtiyazlık sözleşmesini imzalaması beklenmektedir. Çelebi Holding sürekli değişim ve gelişim gösteren iş dünyasının bir parçası olarak çalışmalarında yenilikçi bir yaklaşım benimsemiş, ulusal ve uluslararası arenada saygın ve güvenilir bir kuruluştur. Bandırma Limanı işletimi vasıtasıyla Bölgemize de önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Her biri sektörünün güçlü isimleri arasında yer alan Çelebi Holding şirketleri; yer hizmetlerinden terminal, liman ve marina işletmeciliğine, uçak özel güvenlik, tesis ve terminal güvenliği hizmetinden zincir restoran işletmeciliğine, seyahat acenteliğinden personel taşımacılığı ve araç filo kiralamaya kadar birçok farklı alanda hizmet vermektedir. Ekonomik yapısı ele alındığında Bandırma bölgemizin önde gelen sanayi kentlerinden biridir. Her alanda ülkemizin en büyük kenti olan İstanbul'un Marmara ve Ege bölgeleriyle bağlantısını sağlayan bir noktadadır. Bandırma Limanı Güney Marmara bölgesi yük taşımacılığında da önemli bir yere sahiptir. Demiryolu ve karayolu bağlantısıyla Marmara denizinin kuzeyinde konuşlanan genel amaçlı ikinci büyük limandır. Özelleştirme sonrasında gerçekleştirilecek altyapı çalışmalarıyla limanın büyük tonajlı gemilere hizmet vermesi sağlanacak, mevcut Ro-Ro taşımacılığının yanı sıra, konteynır taşımacılığına da imkan verecek şartların oluşturulması ile limanın önemli duraklardan biri haline getirilmesi beklenmektedir" dedi.
Bölge açısından deniz ekonomisinin büyük fırsatlar sunduğunu da kaydeden Sezgin, "Doğru ve sürdürülebilir deniz politikaları geliştirildiğinde sahip olduğumuz coğrafya; taşımacılık, tarım, hayvancılık, balıkçılık, turizm ve enerji vb. pek çok alanda önemli fırsatlar barındırmaktadır. Tüm taşıma türlerinde bölgeye ve ülkemize hizmet veren, üretim ve mal akışıyla taşıma ve dağıtım üssü olan bölgemiz yabancı yatırımların da gözdesi olacaktır. Marmara Bölgesi'nin kuzeyini ve güneyini birleştiren Bandırma Limanını kullanan Bölgemizdeki 21.000 büyük ve küçük çaptaki işletmelerin çoğunluğudur. İzmit, İstanbul ve Bursa'da ki sanayi yatırım alanlarının azlığı, bölgemizin de bu konuda ki yatırım cazibesi gözönüne alındığında bu sayının şüphesiz artacağı düşünülmelidir. Bunlar da Bölgedeki kanaat önderleri olan Ticaret Odaları, Ticaret Sanayi Odaları, Sanayi Odası ve Ticaret Borsalarının üyeleridir. Bu işletmeler Bandırma Limanını sahiplendiklerinde, Limanın çalışma kapasitesini ve gelirini arttıracaklardır. Birlikte hareket etme kültürünün eksik olduğu ülkemizde, örnek olma düşüncemizi harekete geçirerek 2006 yılında Bölgemizde bulunan 17 oda ve borsanın biraraya gelerek kurduğu ve Yönetim Kurulu Başkanlığını da şahsımın yürüttüğü, bölgemizde maddi ve manevi büyük bir güç olma özelliğini taşıyan Güney Marmara Oda ve Borsaları Güç Birliği A.Ş. aynı zamanda bölgemizin sorunlarının çözümünde anahtar kuruluş niteliğindedir. Bölgemizin girişimci ruhuna sahip iş adamlarının yönettiği işletmelerinin sahiplenmesi ile, limanımızın gelişimi ve gelirleri artacak, ortak akıl ve hareketle kazanan bölgemiz ve ülkemiz olacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr