Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / BULGARİSTAN ABYE ÇIKIŞI TIKADI, KAPIKULEDE 8 KMLİK TIR KUYRUĞU OLUŞTU!

BULGARİSTAN ABYE ÇIKIŞI TIKADI, KAPIKULEDE 8 KMLİK TIR KUYRUĞU OLUŞTU!

BULGARİSTAN ABYE ÇIKIŞI TIKADI, KAPIKULEDE 8 KMLİK TIR KUYRUĞU OLUŞTU!13.09.2010

Kapıkule Sınır Kapısı'nı kullanarak yurt dışına çıkış yapmak isteyen TIR'lar, 8 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Ramazan Bayramı'na ailelerinden uzak giren ve kuyrukta beklemek zorunda kalan sürücüler duruma isyan etti. Kuyruk Bulgaristan gümrüklerinin yavaş çalışması sonucu oluştu.

İhracat yükü ürünleri Avrupa ülkelerine götürmek için Türkiye'nin çeşitli illerinden yola çıkan TIR sürücüleri, Bulgaristan gümrüğünün yavaş çalışması nedeniyle Kapıkule yolu üzerinde 8 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Kuyrukta bekleyen sürücüler ise hem kendi aralarında bayramlaştı, hem de cep telefonları ile ailelerini arayarak bayramlarını kutladı.

Yüklediği tekstil ürünlerini İstanbul'dan Polonya'ya götüren ve buruk bir bayram yaşadığını belirten sürücü Nurettin Yaktıbey, "Bu sürücünün kaderidir. TIR sürücüsünün bayramı yok. Kuyruk yoktur diye erkenden geldik, ancak saatlerdir Bulgaristan'ın yavaş çalışmasından dolayı bekliyoruz.Yetkililerin bizlerin sesini duymasını istiyoruz. Kuyrukta beklemekten bıktık artık" dedi.

Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü yetkilileri, kuyruğun kendilerinden kaynaklanmadığını, peronlardaki ekiplerin hızla çalıştığını söyledi.

Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda ise 5 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu.

Kaynak: Euractiv
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr