Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD, GÜNEYDOĞU AVRUPALI FORWARDERLERİ AĞIRLADI!

UTİKAD, GÜNEYDOĞU AVRUPALI FORWARDERLERİ AĞIRLADI!

UTİKAD, GÜNEYDOĞU AVRUPALI FORWARDERLERİ AĞIRLADI!30.05.2011

Lojistik sektörünün öncü derneği UTİKAD tarafından bu yıl 10.su düzenlenen Güneydoğu Avrupa Forwarderlar ve Lojistik Operatörleri Kongresi 26-27 Mayıs 2011 tarihlerinde İstanbul Point Hotel Barbaros’ta yapıldı.  UTİKAD’ın 2. kez ev sahipliğini yaptığı kongre, lojistik sektörü temsilcileri ile kamu kurumları yöneticilerini bir araya getirdi.

Kongreye başta FIATA ve CLECAT olmak üzere uluslararası sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcileri, Güneydoğu Avrupa ülkelerinin freight forwarder firmaları ile ulusal derneklerinin temsilcileri, ECOLPAF üyesi ülkelerin sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile Türk kamu kurumlarının üst düzey yöneticilerinin yer aldığı toplam 19 ülkeden 240’ı aşkın delege katıldı.

Açılış konuşmalarını UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, FIATA Vakfı Başkanı Aldo da Ros, FIATA Kıdemli Başkan Yardımcısı Francesco S. Parisi, CLECAT Demiryolu Enstitüsü Başkanı Dr. Ivan Petrov, THY Kargo Başkan Yardımcısı Halit Anlatan, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ve Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu’nun yaptığı kongrede, bölgedeki İntermodal Taşımacılığın Dinamikleri ile lojistik sektöründeki gelişmeler ve yaşanan sorunlar tartışıldı.
 
 
 
 
 
UTİKAD tarafından, Kongre Organizasyon Komitesi onur ödülü verilen Kriton Ioannidis’e beratı ve ödülünü UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kosta Sandalcı takdim etti.
 
 

FIATA, IATA ve TT CLUB tarafından düzenlenen “Yılın Uluslararası Genç Forwarderi Yarışması”na katılmak üzere, UTİKAD Türkiye adayı olarak belirlenen, DB Schenker Arkas’tan Duygu Ağca Bağıröz’e ödülünü ise UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin verdi.

 

Güneydoğu Avrupa’da İntermodal Taşımacılığın Dinamikleri başlığı altında üç farklı oturumdan oluşan Kongre’de; Kosta Sandalcı’nın moderatörlüğünü yaptığı birinci oturumda “Güneydoğu Avrupa Karayolu Taşımasında Sinerji ve Optimizasyon”, Arif Davran’ın moderatörlüğünü yaptığı ikinci oturumda “Güneydoğu Avrupa’daki Alternatif Deniz ve Nehir Yolu taşıma Modelleri” ve Hacer Uyarların moderatörlüğünü yaptığı son oturumda “Geleceğin Perspektifinde Güneydoğu Avrupa‘da Demiryolu Taşımacılığı” konuları değerlendirildi. Oturum sonrası, konuşmacı olarak katılan tüm panelistlere ve moderatörlere kongre anı ödülleri takdim edildi.

Başarıyla tamamlanan oturumlardan sonra kongre kapanış konuşmasını yapan ve kongre deklarasyonunu açıklayan UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, derneğin 30. Kuruluş yıldönümü olan 2016’da, UTİKAD’ın FIATA Dünya Kongresi’ni ikinci kez İstanbul’da düzenlemeye aday olduğunu açıkladı. 2015’e kadar kongre programlarının belirlenmiş olduğunu söyleyen FIATA Kıdemli Başkan Yardımcısı Francesco S. Parisi’nin, FIATA prosedürlerine göre başvurulması durumunda talebin değerlendirileceğini belirtmesi üzerine, Erkeskin de; “2016 yılı için söz aldığımızı varsayıyoruz” açıklamasında bulundu.

Kapanış konuşması sonrasında kongreye sponsor olan İstanbul Ticaret Odası, Balnak Lojistik, Türk Hava Yolları, Turkish Cargo, Gras Savoye Willis, Arfor Taşımacılık, Batu Uluslararası Taşımacılık, Ekol Lojistik, Enco Lojistik, Express-Interfracht, ICA Group, Karınca Lojistik ve basın sponsoru olan UTA Lojistik dergisine verilen ödüller ile kongre sonlandı.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr