Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD, LOGİTRANS TRANPORT LOJİSTİK FUARI’NDA ÜYELERİ VE ZİYARETÇİLERİYLE BULUŞTU

UTİKAD, LOGİTRANS TRANPORT LOJİSTİK FUARI’NDA ÜYELERİ VE ZİYARETÇİLERİYLE BULUŞTU

UTİKAD, LOGİTRANS TRANPORT LOJİSTİK FUARI’NDA ÜYELERİ VE ZİYARETÇİLERİYLE BULUŞTU12.12.2011

8-10 Aralık 2011 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde Eko Fuarcılık ve Messe Münich International (MMI) işbirliği ile düzenlenen Logitrans Transport Lojistik Fuarı lojistik pazarının devlerini buluşturdu.

 
 
 
 
 
 

 

20 ülkeden katılımcı ve ziyaretçinin bir araya geldiği fuarda, Türk Lojistik sektörünün en önemli temsilcilerinden olan UTİKAD da yerini aldı. Yerli ve yabancı birçok ziyaretçi tarafından yoğun ilgiyle karşılanan UTİKAD standında, üye firmalar ve sektör temsilcileriyle karşılıklı görüşmeler yapıldı.

 
 
 
 
UTİKAD, fuar çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliklerde de, Türk Lojistik sektörünün temsilciliğini yürütme misyonuna devam etti. 8 Aralık 2011 tarihinde düzenlenen ‘Lojistik: Almanya ile Türkiye Buluşuyor’ panelinde Türkiye ve Almanya arasındaki lojistik ilişki ve bağlantılar konuşuldu. Panelde, Almanya Bakanlık Müsteşarı Dr. Scheuer, Bremen Ekonomik İlişkiler, İş ve Limanlar Senatörü Martin Günthner, BVL (Alman Lojistik Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Thomas Wimmer ve DSLV (Alman Taşımacılık ve Lojistik Operatörleri Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi Willem van der Schalk konuşmacı olarak yer aldı. Türkiye adına konuşma yapan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve FIATA Yönetim Kurulu Üyesi Kosta Sandalcı, Türkiye ve Almanya arasındaki lojistik ve ekonomik ilişkilere dikkat çekti. Sandalcı ayrıca, DSLV (Alman Taşımacılık ve Lojistik Operatörleri Derneği)’nin Türkiye’de hayata geçirmeyi istediği ‘Dual Mesleki Eğitim Sistemi’ne UTİKAD olarak destek olunacağını belirtti ve iki dernek arasında mutabakat sağlandı.

9 Aralık 2011 tarihinde ise,  Dünya Gazetesi, NRW-Inwest Germany ve Kuzey- Ren Vestfalya Kalkınma Ajansı'nın işbirliğiyle düzenlenen 'Almanya'nın Lojistik Merkezi Kuzey Ren-Vestfalya'nın Türk Lojistikçilere Sunduğu Fırsatlar' başlıklı panelde lojistik Kuzey Ren-Vestfalya bölgesi hakkında bilgiler verildi. UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin'in de konuşmacı olarak katıldığı panelde; UTİKAD ve Türk Lojistik sektörü hakkında bilgi verilerek, sektörün potansiyeli ve bugün gelmiş olduğu durum Alman lojistik temsilcileri ile paylaşıldı.

Fuar organizasyonu dahilinde, bu yıl ikincisi düzenlenen lojistik ödülleri de sahiplerini buldu. UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kosta Sandalcı’nın da jüri üyesi olduğu Lojistik Ödüllerini kazanan firmalara ise, Atlas heykelleri verildi.

Ulaştırma Bakanlığı belgeli hizmetler kategorisinde ödül almaya hak kazanan firmalar:

Uluslararası Lojistik İşletmecileri:  Omsan Lojistik
Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri: BALNAK Nakliyat ve Lojistik
Uluslararası Ticari Eşya Taşımacıları: INTER KOMBİ Transport  Lojistik
Yurtiçi Lojistik İşletmecileri : NETLOG Lojistik
 Yurtiçi Taşıma İşleri Organizatörleri: CEYNAK Lojistik
Yurtiçi Kargo İşletmecileri: ARAS Kargo

Oda ve Derneklere kayıtlı Hizmetler kategorisinde ödül almaya hak kazanan firmalar:

Uluslararası Deniz Taşıması: MSC Gemi Acenteliği
Uluslararası Deniz Taşıması: YUG Logistics
Demiryolu Taşıması Firmaları: KALE Nakliyat
Demiryolu Taşıması Firmaları: EKSPER Tren
Uluslararası Hava Taşıma Firmaları: THY Turkish Cargo
Uluslararası Hava Taşıma Firmaları: GÖKBORA Nakliyat
Liman İşletmecileri: MERSİN Ulus. Liman İşletmesi

Lojistik alanında veya lojistiğe destek verecek şekilde geliştirilmiş ürün veya hizmetlere ilişkin tamamlanmış projelere verilen Jüri Özel Ödülleri ise şu şekilde belirlendi:

FORD Otosan; Yurtiçi lojistik dağıtıma yönelik araç adaptasyonu Midilli projesi
İNCİ Lojistik; Ekipman yerine taşıma yolunu değiştiren intermodal projesi
MADOSAN; Depo raf sistemlerinde taşıma kapasitesi artırımı projesi
NEDLLOYD; Road Cargo (Polar XP Türkiye soğuk network projesi
YUG Logistics; Intermodal esaslı Nizhyug Projesi

 
 
 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr