Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BALNAK LOJİSTİK YEŞİLLENDİ

BALNAK LOJİSTİK YEŞİLLENDİ

BALNAK LOJİSTİK YEŞİLLENDİ25.01.2012

Balnak, WWF (World Wide Fund For Nature - Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Türkiye tarafından yürütülen Yeşil Ofis Programı’na katıldı. Yeşil Ofis Programı ile, Balnak çalışanlarının doğa konusundaki farkındalıklarının artırılması hedefleniyor   
 
Balnak, WWF (World Wide Fund For Nature - Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Türkiye tarafından yürütülen Yeşil Ofis programına katılan ilk firmalardan biri oldu . 80 ülkede 200'den fazla ofiste uygulanan Yeşil Ofis Programı işbirliği neticesinde Balnak çalışanları kağıt, elektrik ve su tüketiminin azaltılması konusunda projeler hazırlayacak, uygulamaya geçilecek. Böylece çalışanların çevre bilincinin artırılması sağlanacak.

Balnak’ın tüm dünyada sera gazı emisyonlarının azaltılması için belirlediği "yeşil yol haritası"ndaki hedeflerine WWF-Türkiye’nin teknik desteğiyle ulaşacak.

Faaliyetlerinden kaynaklanan çevresel etkileri asgariye indirgemek ve çalışanlarına doğayla dost yaşama alışkanlığını aşılamak için etkili bir yöntem olarak gördüğü WWF Yeşil Ofis Programı çerçevesinde Balnak,  Atık Yönetimi, Elektrik ve Kağıt Tüketimi alanlarında tasarruflar yaparak, 2012 yılı sonunda belirlenen hedeflere ulaşmayı ve Yeşil Ofis Diploması almaya hak kazanmayı istiyor.


2007’de Birleşmiş Milletler’in Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayan ilk lojistik firmalarından biri olan Balnak’ın Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Aygüler, “Yeşil Ofis Programı ile sürdürülebilir bir büyüme ve daha yeşil bir dünya için üzerimize düşen görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Kaynak:Lojistik Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr