Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / OMSAN LOJİSTİK, ÇÖZÜM ORTAKLARINI 4. KEZ ONURLANDIRDI

OMSAN LOJİSTİK, ÇÖZÜM ORTAKLARINI 4. KEZ ONURLANDIRDI

OMSAN LOJİSTİK, ÇÖZÜM ORTAKLARINI 4. KEZ ONURLANDIRDI 02.04.2012

Omsan; çözüm ortakları Assist Denizcilik, Cemiloğlu Nakliyat, Cenk Denizcilik, Doruk Lojistik, İşmont Tekstil, Öntur Uluslararası Nakliyat, Rolfo, Servis One Ticari Araçlar, Sistem Gıda ve TGS Yer Hizmetleri'ni 4. kez onurlandırdı.

 
Omsan Lojistik, 2011 yılında yaklaşık 850 lojistik çözüm ortağı ile çalıştı.

29 Mart 2012 tarihinde, İstanbul’da, bunlardan 10’unu gösterdikleri yüksek performanstan dolayı ödüllendirdi.

Ödüllendirilen 10 çözüm ortağı şunlar: Assist Denizcilik, Cemiloğlu Nakliyat, Cenk Denizcilik, Doruk Lojistik, İşmont Tekstil, Öntur Uluslararası Nakliyat, Rolfo, Servis One Ticari Araçlar, Sistem Gıda ve TGS Yer Hizmetleri.

Omsan, 2011 yılında 12 firmanın katıldığı benzer törenini 8 Şubat 2011 tarihinde düzenlemişti.
 

Bu yılki törende Omsan’ın, iş ortakları ile kurduğu işbirliğini iyileştirmeyi ve geliştirmeyi hedeflediği için ödül töreni düzenlediği yeniden vurgulandı.
 
 
Törene, Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, Omsan Lojistik Tesisler, Altyapı ve Araçlar Genel Müdür Yardımcısı Ergun Arıburnu ve Omsan Satınalma Tedarikçi Geliştirme Müdürü Anı Dursun ve çok sayıda Omsan çalışanı ile yüksek performans gösteren tedarikçilerinin temsilcileri katıldı.
 
Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, iş ortakları ile daha fazla entegre olmanın, süreçleri beraberce geliştirmenin ve birlikte büyümenin Omsan yönetim stratejilerinde önemli bir yer tuttuğunu, Omsan’ın bugünkü başarısında iş ortaklarının katkılarının göz ardı edilemeyeceğini kaydetti. 
 
Omsan Lojistik’in 2011 yılında gerçekleştirdiği önemli projeleri ve tescillenen başarılarını anlatan Küçükertan, 2012 ve daha sonraki yıllarda gerçekleştirmeyi planladıkları yatırımlardan da bahsetti.
 
İşte Omsan’ın 2012 hedefleri

Küçükertan’ın verdiği bilgilere göre Omsan 2012 yılında otomotiv, e-ticaret, inşaat ve gıda  sektörlerine yoğunlaşacak ve bu alanlarda büyüyecek. Orta ve Doğu Avrupa’da satınalma veya şirket kurma yoluna gidecek.


Yeni bir sürüş simülatörü ile şoförlerine güvenli ve ekonomik sürüş eğitimleri verecek.
Deniz ve demiryolu faaliyetlerini artıracak.

 
Müşterilerine özel vagon yatırımı yapmayı hedefliyor.

2010 yılında aldığı Fortune Ekspress adlı kuru yük gemisinin yanı sıra filosunu yeni gemilerle büyütecek.

 
Satınalmanın sinerjisi

Altyapı ve Araçlar Genel Müdür Yardımcısı Ergun Arıburnu ise, şirketlerin iş ortakları ile oluşturacakları sinerjinin başarıya ulaşmada kilit rol oynadığını belirtti. Sadece maliyetlerin dikkate alınarak geliştirilen işbirliğinin kısa vadede karlı gibi görünse de uzun vadede şirketlerin rekabet gücünü önemli ölçüde azalttığını ifade eden Aruıburnu, “Şirketler için satınalma maliyetlerini azaltmak ne kadar önemli bir ihtiyaç ise, bunu yaparken hizmet zincirinin devamlılığına zarar vermemek ve bunun için güvenilir, devamlılığı olan iş ortakları ile çalışmak en az o kadar önemlidir” dedi.

Kaynak:Lojistik Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr