Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / LOJİSTİKTE BİRLİKTEN KUVVET DOĞMUŞ

LOJİSTİKTE BİRLİKTEN KUVVET DOĞMUŞ

LOJİSTİKTE BİRLİKTEN KUVVET DOĞMUŞ17.04.2012

Lojistikte birlikten kuvvet doğmuş 45 nakliye firması tarafından kurulan Ankara Lojistik Üssü 6 yılda Başkent'i Anadolu'nun merkez üssü haline getirdi. Uluslararası  alanda Türkiye'yi Lojistik Merkez olarak temsil eden ilk ve tek kuruluş olan Ankara Lojistik Üssü 6 yıl gibi kısa sürede başkent'i Anadolu'nun Merkez Üssü haline getirdi. Ortakların hedefi üssü Anadolu'nun ön Asya ve Türkiye Cumhuriyetler'in iç limanı haline dönüştürmek.

 
Bunun için en önemli eksik olan demiryolu ve havayolu bağlantılarını sağlayarak üs içerisinde dış ticareti destekleyecek ve kolaylaştıracak kurumların oluşturulmasına ihtiyaç duyuluyor.
 
Ankara Lojistik Üssü'nün nihai hedefi ise Türk ihraç ürünlerinin pazara günlük olarak sunabilmek.Yoğun talep ortaklar uluslararası standartlardaki Lojistik Üs'se yurtiçinden ve yurtdışından gerek yatırım gerekse de knowhow için çok sayıda talep geldiğini belirterek. Rusya'dan.Çin'den.İspanya'dan ve diğer birçok ülke temsilciliklerinden.inceleme ve işbirliği amacıyla ziyaretler gerçekleşmektedir bilgisini veriyor.
 
Çevreci Nakliyeciler projeyle şehir içinde dağınık ve sağlıksız şartlarda konuşlanmış olan nakliyecilerin şehir dışında çağdaş,modern ve şehir hayatım olumsuz etkilemeyecek bir merkezde biraraya gelmesi çevre ve trafik anlamında da önemli bir rahatlama yaratmış.
 
 
Gümrük İdaresi denetimi altındaki antrepo.depo ve diğer tesislerin yerinden hizmetleri sayesinde Ankara'ya yük getiren yerli ve yabancı plakalı ağır taşıtlar artık şehir merkezine girmiyorlar.
 
 
Ortaklar çevreye özel önem verdiklerini belirterek.atıksu.temiz ve pis su arıtması ve tüm alt yapı tesislerinim kendilerinin yaptığını vurguluyor.Türkiye'nin ilk taşımacılık üssü Ankara Lojistik Yatırımları ve Akaryakıt Tic.A.Ş. Mayıs 2004'te çoğunluğu Ankara'da yerleşik 45 uluslararası nakliye firması tarafından bölgenin coğrafi, ticari önemi sektörün ihtiyaçları ve sektörden gelen yoğun talepler dikkate alınarak uluslararası rekabette avantaj ve güçbirliği oluşturabilme çabalarının sonucu ve ortak girişimleri ile kuruldu.  Ankara Lojistik Üssü  Avrupa standartlarında hedeflenen ve gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk uluslararası taşımacılık üssüdür.Ortaklarının yanısıra.tüm uluslararası ve yurtiçi lojistik gümrük müşavirliği ve ithalat ihracat şirketlerine bağlantılı olarak kamu kurum ve kuruluşlarına ambalajlama ve dağıtım sektörlerine açık bir proje olarak gerçekleştirildi.
 
Kaynak:A Z Haberler
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr