Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / AVRUPA ECO PERFORMANCE ÖDÜLÜ EKOL’E

AVRUPA ECO PERFORMANCE ÖDÜLÜ EKOL’E

AVRUPA ECO PERFORMANCE ÖDÜLÜ EKOL’E22.05.2012

Ekol Lojistik’in ekoloji, ekonomi ve sosyal angajmanının etkin geçmesini, karayolu yük taşımacılığında devamlılık ve ilerletmek için bireysel sorumluluk göstererek  2012 yılı Avrupa Eco Performance Ödülü aldığı belirtildi.

 
Ekol Lojistik’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, 14 Mayıs’ta Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen törenle 2012 yılı Avrupa Eco Performance Ödülü’ne layık görüldü. St. Gallen Üniversitesi tarafından düzenlenen ve DKV Euro Service’nin sponsorluğunu üstlendiği European Eco Performance Awards, şirketlerin çevreye duyarlılığının ekonomik iş modeline göre değerlendirilmesinin ardından hangi düzeyde uygulandığının ölçümlenmesi sonucunda veriliyor. 

2000 araçlık bir filosu bulunan Ekol Lojistik, bir ile elli arasında araca sahip firmalar ve elliden fazla aracı olan şirketler olmak üzere iki kategoriye ayrılan yarışmada, büyük ölçekli kurumların yer aldığı ikinci kategoride yarıştı. Ekol Lojistik, jüri tarafından ekonomik başarı, çevre ve sosyal sorumluluk olmak üzere 3 yaklaşımda değerlendirildi.

Etkili hizmet ve verimli iş süreci çerçevesinde ele alınan ekonomik başarı yaklaşımında, çeşitli pazarlarda faaliyette bulunma, iş hacmi, uluslararası lokasyonlar ve toplam maliyet optimizasyonu gibi kriterler göz önünde bulunduruldu. Çevre yaklaşımında, etkin filo, telematik kullanımı, intermodal çözümler, karbondioksit salınımının azaltılması, tedarikçilerle işbirliği, ileri izlenebilirlik araçları, yakıt sarfiyatı ve Euro 5 motor kullanımı gibi unsurlar sayesinde Ekol Lojistik’in çevreye olan katkıları göz önünde bulundurularak değerlendirme yapıldı. Sosyal sorumluluk yaklaşımında ise Ekol Lojistik’in, eğitim, aile desteği, kurum kültürü, sosyal etkinlikler, motivasyon ve ödüllendirme kriterleri değerlendirildi.  

 
Törende Eco Performance Ödülü’nü alan  Ekol Lojistik CEO’su Tayfun Öktem “Almış olduğumuz bu ödül Ekol’ün doğayı korumaya önem veren bir kuruluş olduğunu bir kez daha gösteriyor.
 
 
Çevreye karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeye yönelik çalışmalarımızın ülke sınırlarını aştığını görmekten son derece memnuniyet duyuyoruz. Ödüller sayesinde sürekli olarak kendimize “daha başka neler yapabiliriz?” sorusunu soruyoruz. Bu da bizi daha iyisini yapma konusunda kamçılıyor. “Daha iyi bir dünya için lojistik” sloganımızla paralel olarak; çevreyi korumaya yönelik çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz” dedi.
 
Eco Performance nedir?


Eco Performance bir şirketin ekoloji, ekonomi ve sosyal angajmanının etkili bir şekilde birbirine geçmesini ve karayolu yük taşımacılığını başarıyla gerçekleştirip, devamlılığını ilerletmek için bireysel sorumluluk göstermesini tanımlıyor.
 

Bu ödül ile nakliye sektöründeki devamlılık ödüllendirilirken iki kategoride (50 TIR a kadar ve 50 TIR’dan itibaren) 10.000 Euro değerinde birincilik ödülü verilmektedir. “Eco” kelimesi hem ekonomi (Economy) hemde ekoloji (ecology) kelimlerini kapsıyor. Eco Performance Ödülü nakliye sektöründe devamlılığı destekleyen örnek teşkil edecek şirketlerin hizmetlerini değerlendiriliyor.
 
Eco Performance Ödülleri jüri üyeleri
Prof. Dr. Wolfgang Stölzle, St. Gallen Üniversitesi, lojistik yönetimi dalının direktörü (juri başkanı)
Dr. Alexander Hufnagl, DKV Euro Service Genel Müdürü
Katherina Reiche, çevre, doğa koruma ve reactor güvenliği bakanlığında parlamentolu müsteşar.
Hans-Jörg Hager, Unternehmer-Colloquiums Spedition (UCS) başkanı ve birçok denetim ve idari kurul üyesi
Hubertus Troska, Daimler AG, Executive Vice President Daimler Trucks, Head of Mercedes-Benz Trucks
Kaynak:Lojistik Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr