Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / EKOL, 2018’DE 7 BİN 66 ÇALIŞANINA 500 KİŞİ DAHA EKLEYECEK

EKOL, 2018’DE 7 BİN 66 ÇALIŞANINA 500 KİŞİ DAHA EKLEYECEK

EKOL, 2018’DE 7 BİN 66 ÇALIŞANINA 500 KİŞİ DAHA EKLEYECEK10.01.2018Ekol Lojistik bünyesinde değişik bölümlerde görev yapan 7 bin 66 çalışan bulunuyor. Çalışanların 4 bin 651'i mavi yaka, 2 bin 415'i beyaz yakalı. Genç yaş ortalamasına sahip bir şirket; yaş ortalaması 29. Kıdem yılı ortalaması ise dört yıl. Kadınlar toplam çalışanlar arasında yüzde 26'lık bir oranı teşkil ederken, erkek çalışan oranı ise yüzde 74. Öğrenim durumuna bakıldığında ise beyaz yakada yaklaşık yüzde 10 yüksek lisans, yüzde 65 lisans şeklinde iken; mavi yakada lise ve dengi okul mezunu ağırlıklı olmak üzere lisans, ön lisans ve ilköğretim seviyesinde de çalışanlar bulunuyor.

İngilizce olmazsa olmazımız

Ekol Lojistik İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Ünal, 2018 yılında yurt içi ve yurt dışında 200'ü beyaz yakalı olmak üzere toplam 550 kişi istihdam etmeyi planladıklarını açıkladı. Ünal, Ekol'ün insan kaynakları politikasını şu şekilde açıkladı:

"Marka değerlerimiz olan; yüksek teknoloji, yenilikçilik, girişimcilik, yapıcı tutum, insana değer ve sağduyu bizim vazgeçilmezlerimiz. Bu çerçevede; Ekol'ü uluslararası rekabet koşullarında sürdürülebilir başarıya ulaştırmak hedefiyle yol alan politikamız doğrultusunda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

İşe alım süreçlerinde beyaz yakada İngilizce bilgisi olmazsa olmazımız. İngilizce yanında artı en az bir dil bilgisi sektörümüzde adaylara önemli bir artı kazandırıyor. Lisans seviyesinde eğitim düzeyine sahip, zaman yönetimi ve planlama bilgisi olan, iletişim becerileri kuvvetli, müşteri memnuniyetine odaklı, analitik düşünen, araştırmacı özellikleri taşıyan kişiler işe alımlarda öne çıkıyor. Aynı zamanda teknolojik donanım da önemli. Office programlarına hakim, SAP bilgisi olan adaylar öncelikli tercihimiz."

Çalışanlara yönelik yaptıkları eğitim hakkında da bilgi veren Osman Ünal, "Çalışanlarımız için "Ekollü Olmak", "Mesleki Gelişim", "Kişisel Gelişim", "Teknik Gelişim", "Liderlik Gelişimi" gibi kategorilerde eğitimler düzenliyoruz. Sınıf eğitimlerinin yanı sıra Ekol LaB ismini verdiğimiz platform aracılığıyla, çalışanlarımıza e-öğrenme ve video eğitimleri gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

"Bununla birlikte Kurtköy'de yer alan Hezarfen Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ile yaptığımız işbirliği ile lise ikinci ve lise üçüncü sınıf öğrencilerine yönelik eğitim, staj desteği sağlıyoruz. Lise son sınıf öğrencilerine yaptığımız mentorluk uygulamamız ile öğrencilerin üniversite sınavına ve sonraki öğrenim hayatlarına yönelik destek vermeye çalışıyoruz" diyen Ünal, bunların yanı sıra mavi yaka çalışanlar arasında liseyi bırakmış ya da tamamlayamamış olanlar için iki sene önce "Lise Tamamlama Projesi" başlattıklarını sözlerine ekledi. Bu proje ile çalışanların Hezarfen MTA Lisesi'nde hafta sonları eğitim alarak, Açık Öğretim Lise Programı üzerinden Meslek Lisesi'nden mezun olmalarını sağladıklarını belirten Ünal, çalışanlarının kayıtlarının yapılması, ulaşımlarının sağlanması konusunda destek verdiklerini; onların lise diploması alması için ciddi anlamda destek olduklarını anlattı.

Osman Ünal, global rekabette sektöre yönelik ulusal firmaları destekleyici teşviklerin arttırılmasına ve düzenleyici politikaların oluşturulmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Ekol'ün üniversiteler ile işbirlikleri bulunduğuna değinen Ünal, bu kapsamda Okan Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ile işbirliği içerisinde olduklarından söz etti. Aynı zamanda Beykoz Üniversitesi ile birlikte bir Avrupa Birliği projesi üzerinde çalıştıklarını belirten Ünal, "Ayrıca üniversitelerden gelen tesis ziyareti ile ilgili talepleri yıl içerisinde belirli kontenjanlarda değerlendiriyoruz. Böylelikle öğrencilerin teknoloji ağırlıklı tesislerimizi görmelerini ve bilgi almalarını sağlıyoruz" dedi. Ünal, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Üniversitelerin son sınıf öğrencilerine yönelik, okulun son dönemini tam zamanlı bir şirkette çalışarak tamamlamalarını içeren programları uyguluyoruz. Öğrenciler, okulun son dört ayında şirketimizde tam zamanlı olarak çalışıyor ve iş öğreniyorlar. Bu süreç içerisinde okul, hem öğrencileri ile hem de bizimle iletişim içerisinde oluyor. Okul, öğrencinin durumu ile ilgili raporlar alarak, bu döneme ilişkin bitirme notunu oluşturuyor. Dönem sonunda memnun kaldığımız öğrencilerin olması durumunda, iş teklifi yaparak aramızda kalması şansını elde ediyoruz." Ünal, bu sektörde çalışmak isteyen kişilere önerilerini ise şu şekilde sıraladı: "Bu sektörde çalışmak isteyenlerin İngilizce mutlaka bilmesi gerekiyor. İngilizce'nin yanında artı bir dil bilgisine sahip olmak kişiye önemli bir avantaj sağlayacaktır. Bunun bilincinde olarak dil eğitimlerini okul dönemlerinde tamamlamalarını tavsiye ediyoruz. Öte yandan, ERP (Kurumsal kaynak planlaması) yazılım dili konusunda temel bilgiye sahip olmaları ve araştırmacı olmaları önerilerim arasında yer alıyor."

Kaynak: transmedya.com