Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / KONTEYNER TRENİ, İHRACATÇININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

KONTEYNER TRENİ, İHRACATÇININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

KONTEYNER TRENİ, İHRACATÇININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR12.10.2012

Ankaralı sanayicinin doğrudan denize bağlantısını sağlayan konteyner treni, Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi’nden ikinci kez Mersin Limanı’na uğurlandı. İlk seferini eylül ayında yapan konteyner treni için 11 Ekim 2012 Perşembe günü Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde tören düzenlendi. Konteyner treniyle İzmir ve Mersin limanlarına direkt bağlantı sağladıklarını belirten Ankaralı sanayiciler, “Konteyner treni, 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefine bizi daha çabuk ulaştıracak.” dedi.

İlk seferini eylül ayında gerçekleştiren konteyner treni ikinci kez Ankara’dan Mersin Limanı’na uğurlandı. 33 vagondan oluşan ve yurtdışına ihraç edilecek beyaz eşya taşıyan tren için Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde tören düzenlendi. Törene, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, TCDD Yük Dairesi Başkan Yardımcısı Kamil Kahyaoğlu, Termikel A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya ve OSB yetkilileri katıldı.

Yurt dışına ihraç ettikleri fırınları Ankara’dan Mersin Limanı’na konteyner trenle göndermeyi tercih ettiklerini belirten Termikel A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya, “İç Anadolu’da yatırım yapan sanayicinin limanlara ekonomik ulaşması gerekiyor. Yoksa neden bu bölgeye yatırım yapsın. Sanayici, hızlı, ekonomik ve güvenli taşıma istiyor. Konteyner tren de bize bu imkanı sunuyor. 33 vagondan oluşan yükümüz 22 saatte Mersin Limanı’nda olacak ve buradan yurt dışına gönderilecek. Hedefimiz demiryolu ile taşıma oranını arttırmak. Bunu artırırken Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan diğer firmaların da ihracatlarında demiryolunu kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Birçok firma demiryolu ile çalışmaya olumlu bakıyor. Kısa bir süre sonra organize sanayi bölgesinden demiryolu taşımacılığı ciddi boyutlara gelecektir. Ben inanıyorum ki 2023 yılında 500 milyar dolar olan ihracat hedefimize konteyner tren ile daha hızlı ulaşacağız.” dedi.

“Konteyner tren ile limanlara açıldık.” diyen OSB yetkilileri ise demiryollarının nimetlerini sanayiciye daha iyi anlatmaları gerektiğinin altını çizdi. İş adamları ve liman sahipleriyle TCDD’yi buluşturup demiryollarını anlatmak için çalışma yaptıklarını belirten OSB yetkilileri, “İş adamlarının bilinçaltına demiryollarını yerleştirmeliyiz.” diye konuştu.

Kaynak: TCDD

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr