Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TRANSWAGGON’DAN VAGON TAKİBİNE GPS ÇÖZÜMÜ

TRANSWAGGON’DAN VAGON TAKİBİNE GPS ÇÖZÜMÜ

TRANSWAGGON’DAN VAGON TAKİBİNE GPS ÇÖZÜMÜ10.03.2017Transwaggon vagon filosunu GPS sistemiyle donatmaya başlıyor.

Tırlarda standart hale gelen GPS sistemi, demiryolu yolcu taşımacılığında da yaygın olarak kullanılıyor. Şimdilik müşterilerle paylaşılmasa da, TCDD yolcu trenlerini GPS/GPRS sistemiyle takip ediyor.

Demiryolunda ise yük takibi bu kadar kolay değil. Yük vagonlarına her zaman bir makinist eşlik etmiyor ve daha önemlisi vagonlara bağlı bir enerji kaynağı bulunmuyor. Bu yüzden yük vagonlarının takibi genelde istasyonlardaki personelin elle yaptıkları girişlerle sağlanıyor.

İsviçre merkezli vagon filosu şirketi Transwaggon, vagonlarına GPS sistemi kurma kararı aldı. Şirket bu sene 6000 vagonuna GPS aleti takacak. Bu neredeyse filosunun yarısı anlamına geliyor.

Transwaggon enerji problemini 6 yıl dayanan aküler ile çözdü. Böylece, bir revizyon sırasında takılan GPS aleti, bir sonraki revizyon için bakıma alınana kadar çalışabilecek. Sistem 12 ay boyunca -30°C ile +40°C arası sıcaklıkta test edildi (üretici firma cihazın -40°C ila +85°C arası sıcaklıkta çalışabildiğini belirtiyor). Alet, yüklü durumdayken her 30 dakikada bir yerini bildiren sinyal gönderiyor, boş durumda ise kapalı duruma geçiyor.

Sistem, müşterilerin, vagonlarını bir portal aracılığıyla çıkıştan varışa kadar izlemesini sağlayacak.

Transwaggon, GPS sistemine ek olarak, vagonlarını QR kod ve NFC etiketiyle donatıyor. Böylece vagon bilgilerine mobil programlar aracılığıyla ulaşılabilecek.

Transwaggon, iki yıl önce, 20 adet Habbiins kapalı vagonla Türkiye pazarına girmişti.

Kaynak: railturkey.org

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr