Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / HALEP DEMİRYOLU MARTTA TAMAM

HALEP DEMİRYOLU MARTTA TAMAM

HALEP DEMİRYOLU MARTTA TAMAM25.02.2009

TCDD Genel Müdür Yardımcısı Erol İnan, Türkiye ile Suriye arasında, Halep-Mersin ve Halep-Gaziantep hattında öngörülen demiryolu ile yolcu taşımacılığı projesinin mart ayı ortalarında faaliyete geçmesinin planlandığını söyledi. İnan, Suriye Demir Yolları (CFS) Genel Müdürü Georges Mokabari başkanlığındaki Suriye heyeti ile TCDD 6. Bölge Müdürlüğü’nde bir araya geldi.

Heyet, Halep-Mersin ve Halep-Gaziantep hattında öngörülen demiryolu ile yolcu ve yük taşımacılığı hakkında detayları görüşürken, İnan, söz konusu projenin Mokabari'nin çabaları ile gündeme geldiğini belirterek kendisine teşekkür etti. İki ülke arasındaki demiryolu ulaşımına büyük önem verdiklerini anlatan İnan, ''Önümüzdeki günlerde hayata geçecek demiryolu ulaşımı ile kardeşlik bağları daha da artacak'' dedi.

Trenlerin haftada iki gün işletileceğini bildiren İnan, tren setlerinin ise CFS tarafından temin edileceğini kaydetti. Mokabari ise Suriye olarak projenin bir an önce hayata geçmesini istediklerini, bunun için çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Mokabari demiryolunun hayata geçmesinin iki ülke arasındaki turizm ve ticaret hayatını da canlandıracağını belirtti.

 
Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr