Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / ISPARTA, TRENİNİ YENİDEN İSTİYOR

ISPARTA, TRENİNİ YENİDEN İSTİYOR

ISPARTA, TRENİNİ YENİDEN İSTİYOR04.03.2009

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, kente, TCDD tarafından durdurulan tren seferlerinin yeniden başlatılması için görüşmeler yaptığını belirtti. 1936 yılında inşa edilen Isparta Tren İstasyonu'nda son seferin 24 Temmuz 2008'de yapıldığını hatırlatan Öner, “Bu tarihten itibaren bakım ve onarım çalışmaları gerekçe gösterilerek seferler durduruldu” dedi

 

Vali Ali Haydar Öner, yaptığı açıklamada, 1936 yılında inşa edilen Isparta Tren İstasyonu'nda son seferin 24 Temmuz 2008'de yapıldığını hatırlatarak, bu tarihten itibaren bakım ve onarım çalışmaları gerekçe gösterilerek seferlerin durdurulduğunu kaydetti. Göreve gelmesinin ardından tren seferlerinin yeniden başlatılması için yetkililerle görüşmeler yaptığını vurgulayan Öner, TCDD Genel Müdürlüğü yetkilileriyle yaptığı görüşmeler sırasında bir yetkilinin ''Her bir yolcuyu taksiyle taşısak daha ucuz olur'' şeklindeki sözlerinin kendisini çok şaşırttığını belirtti. 

Vali Öner, görüştüğü yetkilinin, vatandaşların tren seferlerine yeterince ilgi göstermediğini de söylediğini ifade ederek, tren seferlerinin başlaması için vatandaşların trenle yolculuk etmeyi tercih etmeleri gerektiğini söyledi.

“Seferler, yol bakım çalışmaları için durdu”

Öte yandan, Isparta Gar Müdürü Hüseyin Uçar da, Isparta-Burdur tren seferinin 4 Kasım 2004'de karşılıklı olarak iptal edildiğini, Isparta-İzmir Göller Ekspresi'nin de 3 Mart 2008'de seferden kaldırıldığını hatırlattı.

Isparta-İstanbul Pamukkale Ekspresi'nin son seferini 24 Temmuz 2008'de gerçekleştirdiğini vurgulayan Uçar, ''Seferlerin bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle durdurulduğunu biliyoruz. Seferlerin yeniden ne zaman başlayacağı konusunda bilgimiz yok. Ancak yol bakım çalışmalarının bir an önce bitmesini biz de istiyoruz'' dedi.

Seferlerin yeniden başlaması için vatandaşın talebinin de önemine işaret eden Hüseyin Uçar, ''Isparta öğrenci ve asker şehri. Tren yolculuğu, kara yolculuğuna göre daha ucuz. 1936 yılında tüm yokluklara rağmen demir yolu hizmeti sunulmuş. Bu dönemde niye olmasın? Demir yollarının daha modernize olmuş şekilde hizmete gireceğini umut ediyoruz'' diye konuştu. Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr