Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / BURSADA RAYLI SİSTEM HEYECANI

BURSADA RAYLI SİSTEM HEYECANI

BURSADA RAYLI SİSTEM HEYECANI23.07.2010

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hafif raylı sistem ile Kestel'deki bir vatandaşın Görükle ve Mudanya'ya ulaşabileceğini söyledi.

Başkan Altepe, özellikle kentin doğu bölgesine taşımacılık yapan ve kaldırılması yönünde tartışmaların yaşandığı minibüslerin, zaman içinde kendiliğinden dikey hatlara yöneleceğini ve raylı sistem güzergahında trafiğin önemli ölçüde rahatlayacağını belirtti.
 
Raylı sistem ağını Kestel, Görükle, Mudanya ve yakın bir gelecekte de Terminal bölgesine kadar uzatmayı amaçladıklarını dile getiren Başkan Altepe, kesintisiz ulaşım için raylı sistemin büyük önem taşıdığını kaydetti. Görükle etabındaki çalışmaların sürdüğünü ifade eden Altepe, bu hattaki ilk 3 istasyonda deneme seferlerinin 31 Temmuz'da başlayacağını ve gerekli kontroller yapıldıktan sonra da bu istasyonların sisteme dahil edileceğini vurguladı.
 
Yıl sonuna kadar da bu hat üzerindeki tüm istasyonları tamamlayacaklarına dikkati çeken Altepe, önümüzdeki yılın ortasına kadar da Mudanya etabının tamamlanacağını belirtti. Bu dönem programda olmamasına rağmen 8 kilometrelik Kestel hattı ile ilgili projeleri de hazırladıklarını kaydeden Altepe, bu hat üzerindeki 3 köprünün genişletilmesiyle ilgili önemli bir mesafe alındığını hatırlattı.
 
Kentin doğu yakasına yolcu taşıyan ve kamuoyunda kaldırılmaları yönünde zaman zaman tartışmaların yaşandığı minibüslerle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Başkan Recep Altepe, şunları söyledi: "Raylı sistemin Görükle, Mudanya, Kestel ve yakın bir gelecekte de Terminal hatlarını devreye aldığımızda, vatandaşlar minibüs, dolmuş gibi araçlara ihtiyaç duymayacak. Çünkü Kestel'den binip, hem konforlu hem de ekonomik bir şekilde Görükle ve Mudanya'ya ulaşabilecek. Başka araçlara ihtiyaç duyulmayacak. Diğer araçlar da mecburen raylı sisteme dikey hatlarda yolcu taşıyacak. Şehri boydan boya geçen, batıdan doğuya uzanan hatlar olunca başka ulaşım araçları kullanılmayacak. Böylelikle sistem kendiliğinden çözülmüş olacak."
 
Kent içi ulaşım ağına entegre edilecek tramvay hatlarıyla ilgili çalışmalar hakkında da bilgi veren Altepe, ilk olarak Cumhuriyet Caddesi'nde uygulanacak nostaljik tramvay hattı ile ilgili çalışmaların kısa zaman içinde başlayacağını vurguladı. Altepe, bu hat ile birlikte cadde üzerindeki binaların cephelerinin sağlıklaştırılacağını, tekel binasının kaldırılarak yerine meydan yapılmasıyla da Kayhan, Reyhan, Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin tüm güzelliğiyle ortaya çıkacağını belirtti.
 
Ayrıca, Atatürk Stadyumu'nun yenilenmesi çalışmalarında son aşamaya gelindiğini ve 10-15 gün içinde çim serme işleminin tamamen biteceğini kaydeden Başkan Altepe, artık tamamen Velodrom'a yapılacak yeni stadyum projesine yoğunlaştıklarını vurguladı.
 
Bursaspor'un kullandığı Özlüce Tesisleri'nin geçtiğimiz dönem Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını hatırlatan Başkan Altepe, yine Büyükşehir Belediyesi olarak bu dönem de Vakıfköy tesislerini baştan sona yenilediklerini, Türkiye genelinde hiçbir kulübün Bursaspor'un imkanlarına sahip olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr