Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞI YÜZDE 35E ÇIKARILMALI

DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞI YÜZDE 35E ÇIKARILMALI

DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞI YÜZDE 35E ÇIKARILMALI10.08.2010

Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin, uzun yıllardır özelleştirme çalışmaları süren İskenderun limanında lojistik köy kurulması gerektiğini söyledi. Yıldıztekin, limanın Eylül ayında gerçekleşmesi beklenen ihalesine 16 farklı firmanın katılacağını ve bu kez özelleştirmenin gerçekleşeceğine inandığını ifade etti.

İskenderun'da ve Antakya'da lojistik köyler kurulabilmesi için kısa süre önce başlatılan çalışmalar hakkında yatırımcılar, kurum amirleri ve işadamlarına bilgi vermek üzere toplantı düzenlendi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de katıldığı toplantıda Hatay bölgesinde kurulması planlanan lojistik köylerin getireceği katkılar Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin tarafından aktarıldı.

Türkiye'de son 10 yıldır lojistiğe verilen önemin artığını söyleyen Yıldıztekin, 'Türkiye Lojistik üst olacaktır' öngörüsünden hareketle çalışmalarını hızlandırdıklarını kaydetti. Dünyanın artık karayollarındaki taşımacılığı demiryollarına aktardığını dile getiren Yıldıztekin, "Ülkemizde halen bir ürünü diğer bir bölgeye aktarabilmek için karayolunu kullanmayı tercih ediyoruz. Türkiye'de artan ekonomik ivmede göz önüne alınarak demiryolu taşımacılığı yüzde 35'lere çıkarılmalıdır" dedi.
Almanya'da 33 , İtalya'da 22 ve İspanya'da dünyanın en büyük üssüyle birlikte 17 lojistik köy bulunduğunun altını çizen Yıldıztekin, Hatay'da özellikle İskenderun Limanı'nda lojistik köy kurulması gerektiğini vurguladı.
İskenderun için yapılması gerekli olan lojistik köyün taşıması gereken kriterleri açıklayan Yıldıztekin, "İskenderun Limanı'nın daha da geniş olarak kullanılabilmesi için 400 dönümden başlayarak kademeli olarak büyüyen ve bin dönüme kadar potansiyeli olan bir lojistik köy kurulması artık şart olmuştur. Akdeniz bölgesinin potansiyeli, İskenderun'un Mersin'den sonra ikinci büyük liman olması, bu limanın Suriye, Irak ve İran ile bağlantılarının bulunması, GAP içinde yer alması ve demiryolu bağlantısının bulunması kurulması planlanan köy için büyük bir avantajdır" diye konuştu.
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de artık dünyada zaman kavramının çok iyi kullanıldığını hatırlatarak, "Eğer Hatay'a kurulmasını düşündüğümüz lojistik köy için ortak ve güçlü bir irade oluşturabilirsek şehrimizin stratejik konumunu da göz önünde bulundurduğunuzda bölgenin en büyük lojistik üstü olmaya aday olduğunu görürüz." dedi.
 
Kaynak: Star
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr