Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / DOĞU KARADENİZ DEMİRYOLU İSTİYOR

DOĞU KARADENİZ DEMİRYOLU İSTİYOR

DOĞU KARADENİZ DEMİRYOLU İSTİYOR01.11.2010

Karadenizli iş adamları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Hopa'ya kadar demir yolu isteyecek, Samsun- Ankara demiryolunun 900'den 400 kilometreye inmesini talep edecek.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ekim ayı olağan toplantısı Davut Altan Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Gündem konuşmalarında Karadeniz Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Bayram Akyüz söz alarak, Et ve Balık Kurumu ile yaptıkları anlaşma gereği kilosu fiyat olarak 16.95'e kıyma, 19,95 TL'den kuşbaşı kırmızı et satışlarının marketlerde Samsun raflarında yer aldığı bilgisini verdi. Besicilere uyarı yapan Akyüz, Kurban Bayramı'ndan sonra et fiyatlarının daha da düşeceğini, bu nedenle zarar etmemeleri için canlı hayvanların elden çıkarılmasının yararlı olacağını belirtti.

Toplantıda söz alan TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ülkelerle fahri konsolosluk ve ticaret anlaşmalarının sürdüğü bilgisini verdi. Toplantı sonrası Ankara 2 Kasım'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların katılımıyla gerçekleştirilecek 'Ticaret ve Sanayi Şurası'nda dile getirecekleri konular hakkında bilgi veren Salih Zeki Murzioğlu, Karadeniz'de 17 il arasında 65 sanayi ve ticaret odası adına şuarada kendisinin söz alarak talepler ve bölgenin durumu hakkında bilgi vereceğini söyledi. Talepler arasında önemli ulaşım projelerinin olduğunu ifade eden Murzioğlu, "Doğu Karadeniz hattında Hopa'ya kadar demir yolunun yapılmasını isteyeceğiz. Karadeniz bu konuda geri kalmış durumdadır. Bu önemli bir yatırım olacaktır. Bölgeye ekonomik katkılar büyük olacak. Ayrıca Samsun- Ankara demiryolu 900 kilometreyi buluyor. Amasya, Çorum ve Kırıkkale hattında demir yolu ağı oluşturularak mesafeyi 400 kilometreye düşürülmesini talep edeceğiz. Karadeniz'de yayla turizminin geliştirilmesi için önerilerimiz olacak. Viking projesinin ise mutlaka hayata geçirilmesi ve bu konuda çalışmaların yoğunlaştırılmasını da istiyoruz. Tarım, turizm, sağlık ve ulaşım konusunda brifingimiz hazırlanıyor. Bunlar önemli başlıklar arasında. Özellikle tarım ürünlerinin bölgede işlenmesi, Samsun'un lojistik merkezi konuma gerilmesi gündemimizde" dedi.

Kaynak: UTA

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr