Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TCDD İLE FS (İTALYA DEMİRYOLLARI) İKİNCİ İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASINI İMZALADI

TCDD İLE FS (İTALYA DEMİRYOLLARI) İKİNCİ İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASINI İMZALADI

TCDD İLE FS (İTALYA DEMİRYOLLARI) İKİNCİ İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASINI İMZALADI04.11.2010

İKİ ÜLKE DEMİRYOLLARI ULUSLARARASI ALANDA DEMİRYOLU SEKTÖRÜNDE ORTAK HAREKET EDECEKLER…
 
 
TCDD ile FS ( İtalya Demiryolları); teknik, eğitim, altyapı, yüksek hızlı tren, güvenlik, sinyalizasyon, iletişim vb. konularda işbirliğini geliştirmek üzere 11 Aralık 2009 tarihinde Roma’da imzaladığı anlaşmanın ikincisini 3 Kasım 2010 Salı günü Roma’da imzaladı.
 
 TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve FS Genel Müdürü Mauro Moretti arasında imzalanan ikinci anlaşmayla, taraflar; Türkiye’ye komşu olan ve Orta Doğu ve Asya ülkeleri ile işbirliği yapacakları genel hükümleri belirledi. Buna göre taraflar; pazarda uluslar arası fırsatlarda fizibilite çalışmaları,  proje dizaynları, işletim yönetimi, servis & bakım, yapım yönetimi, çalışma denetimi, taşımacılık yönetimi, teknik destek ve eğitim alanlarında ortak hareket edecekler.
 
 Ayrıca taraflar bu ikinci anlaşma ile ulusal mevzuatlarına uygun olarak işbirliği yapacakları alanlarda Türk ve İtalyan Müteahhit/Tedarikçilerin katılması üzerinde de mutabakata vardı.
 
Son yıllarda Türkiye’deki yüksek hızlı tren ve diğer demiryolu projelerindeki gelişmeler doğrultusunda, demiryolu sektöründe ileri ülkelerle işbirliği geliştirilmektedir. Bunun en son örneği, İtalya/Roma’da Türk ve İtalyan demiryolları arasında imzalanan bu ikinci işbirliği anlaşmasıdır.

Kaynak: TCDD
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr