Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TCDD İLE UZAKDOĞU DEMİRYOLLARI ARASINDA BÜYÜK İŞBİRLİĞİ

TCDD İLE UZAKDOĞU DEMİRYOLLARI ARASINDA BÜYÜK İŞBİRLİĞİ

TCDD İLE UZAKDOĞU DEMİRYOLLARI ARASINDA BÜYÜK İŞBİRLİĞİ25.01.2012

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve beraberindeki heyet, 18 Ocak-22 Ocak tarihleri arasında Kore ve Japon demiryollarında bir dizi incelemelerde bulundu.

Ziyaret çerçevesinde Kore Demiryolları ve Japon Demiryolları ile protokoller imzalandı.

Eğitim, personel değişimi, yüksek düzeyli bilgi paylaşımı içerikli protokollerin imzalanmasıyla Japonya ve Kore ile işbirlikleri daha da artırılacak.

UIC Başkanı ve Japon Demiryolları Genel Müdürü Yoshio ISHIDA ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın imzaladığı protokolle, UIC bünyesinde TCDD'den iki personel istihdam edilerek dünya demiryollarındaki gelişmelerin izlenilmesi sağlanacak.

Geziye Türk Basını geniş ilgi gösterdi

Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz ARSLAN, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan DEMİR, Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz ZEYREK,  Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa KARTOĞLU, Vatan Gazetesi Ankara Temsilcisi Bilal ÇETİN ve Yeni  Asır Gazetesi Köşe Yazarı Hüseyin KOCABIYIK’ın katıldığı gezide Türkiye'nin 2023 yılına kadar demiryollarına yapacağı yatırımların Kore ve Japonya'da ilgiyle takip edildiği gözlendi.

Japonya ile genç personel değişimi

JR East (East Japan Railway Company / Doğu Bölgesi Japon Demiryolu Şirketi) ve TCDD arasında 21 Ocak’ta imzalanan protokolle iki kurum arasında ortak tavır geliştirilerek dostluğun güçlendirilmesi amaçlanıyor. Söz  konusu protokol işletmecilik ve bakım konusunda demiryolu teknolojisinin (çeken-çekilen araçlar, elektrik, iletişim, sinyal, altyapı, bilgi teknolojileri vb.) geliştirilmesi amacıyla işbirliği, eğitim amaçlı personel değişimi ve Demiryolu alanında işbirliğini içeriyor.

Kore ile Demiryolu İşbirliği

Diğer taraftan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve Kore Demiryolu Kuruluşu KORAIL Başkan Vekili Paeng Junggoang arasında 19 Ocak’ta imzalanan benzer protokolle; işletmecilik ve bakım konusunda demiryolu teknolojisinin  geliştirilmesi (çeken-çekilen araçlar, elektrik, iletişim, sinyal, altyapı, bilgi teknolojileri vb.) amacıyla işbirliği yapılacak.  Eğitim amaçlı personel değişiminin de yer aldığı protokolde demiryolu alanında işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: TCDD

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr