Anasayfa / Sektörel / Duyurular / Genel / Ship Lojistik A.Ş.’nin UTİKAD Üyeliğinden Çıkarılma Kararı

Ship Lojistik A.Ş.’nin UTİKAD Üyeliğinden Çıkarılma Kararı

Sayı: 2024/515
Tarih: 28.08.2024
Sayın Üyemiz,

Derneğimiz üyesi olan Omega Global Ulus. Taş. Loj. Tic. Ltd. Şti. tarafından dernek üyesi Ship Lojistik A.Ş. hakkında disiplin işlemlerinin yapılması isteği ile Derneğimize başvuru yapılmıştır.

Disiplin Kurulu tarafından yapılan incelemeler neticesinde Omega Global Ulus. Taş. Loj. Tic. Ltd. Şti.’ye karşı kesinleşen mahkeme kararı ile tespit edilen haksız rekabet eylemi, Tüzük ve UTİKAD Mesleki Etik Kuralları’nın da ihlalini teşkil eden haksız rekabet eyleminin ağırlığı ve etkileri neticesinde Disiplin Kurulu tarafından çıkarma yaptırımı kararı uygulanmasına yönelik tavsiye karar Yönetim Kurulu’na gönderilmiştir.

Dernek üyelerinin Dernek tüzüğüne, Dernek organlarının kararlarına, UTİKAD Kuralları’na, Türk Medeni Kanunu’nun 71. maddesi gereğince Dernek düzenine uyma, Dernek ilkelerine sadakat gösterme, Derneğin amacına, almış bulunduğu prensip kararlarına uygun davranma yükümlülükleri olduğu açıkça ortadadır. Açıklanan nedenler nazara alındığında Ship Lojistik A.Ş.’nin, Yönetim Kurulu’nun 06.08.2024 tarih ve 08 sayılı kararı ile tüzüğümüzün 10. maddesine istinaden Derneğimiz üyeliğinden çıkarılmasına, çıkarma kararının, Ship Lojistik A.Ş.’ye tebliğine, çıkarma kararının web sayfası üzerinden üyelere duyurulmasına, çıkarma kararının şikayetçiye ve diğer ilgililere tebliğine oybirliği ile karar verilmiştir.

Bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür