Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / OTOMOTİVDE İHTİYACA ÖZEL ÇÖZÜMLER YURTİÇİ LOJİSTİK’TE

OTOMOTİVDE İHTİYACA ÖZEL ÇÖZÜMLER YURTİÇİ LOJİSTİK’TE

OTOMOTİVDE İHTİYACA ÖZEL ÇÖZÜMLER YURTİÇİ LOJİSTİK’TE14.02.2013
 
Otomotiv sektörü için depolama, uluslararası nakliye, yurt içinde parsiyel ve FTL sevkiyat hizmetleri veren Yurtiçi Lojistik, ihtiyaca özel çözümler sunuyor.

 
Yurtiçi Lojistik, otomotiv sektörü için depolama, uluslararası nakliye, yurt içinde parsiyel ve FTL sevkiyat hizmetleri veriyor. Sektörün hızlı talep yaratan yapısı gereği anında çözüm üretme, birbirinden farklı birden fazla taşıma modunun kullanılması, geç vakitte depolardan teslim alınan ürünlerin erken saatlerde varış noktasına teslimatı önemli ayrıntılardan biri olarak göze çarpıyor. Ayrıca ürünlerin kolay hasarlanabilir nitelikleri ve vidadan TIR kabinine kadar değişen boyutları nedeniyle nakliyenin ve depolamanın büyük özen gerektirmesi, sektörü diğerlerinden ayıran bazı unsurlar olarak gösteriliyor.

Yurtiçi Lojistik depo operasyonlarına, kara ve havayolu ile taşımaya hakim, yükleme güvenliğine azami özen gösteren personelleri ve bu ihtiyaca uygun ekipmanlarıyla, firmaların sistemleri ile entegre barkodlu depolama ve takip sistemi ile envanter yönetimini, mal giriş ve çıkışlarını minimum hata ile gerçekleştirerek, çapraz sevkiyatların, hasarların ve geç teslimatların önüne geçebiliyor.

Yurtiçi Lojistik, bunun yanı sıra otomotiv sektöründeki müşterilerin ve müşterilerinin bayilerinin ihtiyaçları doğrultusunda özel olarak geliştirdiği IT yazılımları ve ekipman yatırımları aracılığı ile sunmuş olduğu depolama ve taşımacılık hizmetlerindeki süreçlerin her adımını online ve realtime raporlamabilmesini sağlıyor. Yurtiçi Lojistik müşterileri kendilerine ait depo stoklarını kullanıcı adı ve şifre yardımı ile anlık olarak raporlayabiliyor, ayrıca taşınan ya da teslimatı gerçekleşmiş ürünlerinin de anlık teslimat bilgilerini 24 saat anında güncellenen bilgiler ile raporlayabiliyor.

Yurtiçi Lojistik, otomotiv firmalarının en önemli ihtiyaçlarından biri olan, özellikle kaza ve hasar durumlarında yedek parçaların ilgili lokasyona 7 gün / 24 saat tedariği konusunda sağladığı alternatif çözümlerle otomotiv sektörünün lojistik anlamda ihtiyacını en iyi şekilde karşılamaya çalışıyor.

HATALI SEVKİYATLARI AZALTAN YAZILIM

Yurtiçi Lojistik’in otomotiv lojistiğinde anında bilgi akışını sağlayabilmek için, müşterilerinin sistemleri ile uyumlu, onların dilinden konuşan bir yazılımı bulunuyor. Bu yazılıma ek olarak, yüklemelerde RF el terminalleri ile her bir kolinin okutulması ile çapraz ve hatalı sevkiyat oranını aşağıya çekebilmeyi sağlayan özellik de mevcut. Ayrıca teslimatlarda GPS’li el terminalleri ile okutma yaparak günün hangi saatinde olursa olsun teslim bilgisi alınabiliyor.
Yurtiçi Lojistik bunlara ek olarak parsiyel sevkiyatlarını yaptığı transfer merkezlerini büyüterek daha hızlı ve doğru teslimat yapma konusunda önemli bir adım atarak hizmet kalitesini üst seviyeye taşıyor.

FORWARDER KİMLİĞİYLE PAZAR PAYINI ARTIRACAK

Otomotiv sektörü Türkiyenin son yıllarda yükselen yıldızı olarak kabul ediliyor. Bunun en büyük nedeni imalat ve satış adetlerinde yaşanan istikrarlı artışlar. Bu artışlara bağlı olarak firmaların lojistik hizmet talepleri, depolama ve sevkiyat hacimleri de artmakta olduğu için öncelikle bu artışları ve yeni talepleri karşılayacak altyapı yatırımlarını hayata geçirmeleri gerekiyor. Yurtiçi Lojistik, Türkiye’de yapılan yatırımlara ek olarak uluslararası arenada da forwarder kimliğiyle sektördeki pazar payını artırmak istiyor.

Kaynak:Hizmetix