Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / OTIF GENEL SEKRETERİ TCDD’Yİ ZİYARET ETTİ

OTIF GENEL SEKRETERİ TCDD’Yİ ZİYARET ETTİ

OTIF GENEL SEKRETERİ TCDD’Yİ ZİYARET ETTİ22.04.2013

OTIF (Demiryolu ile Uluslararası Taşımalar için Hükümetlerarası Örgüt) Genel Sekreteri François Davenne, Teknoloji Bölüm Başkanı Nas Leermakers ile birlikte 17-18 Nisan 2013 tarihlerinde TCDD’ye iki günlük çalışma ziyaretinde bulundu.


İlk olarak TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile görüşen François Davenne, stratejik ve coğrafik açıdan çok önemli gördüğü ülkemizi ve TCDD’yi ziyareti nedeniyle çok mutlu olduğunu belirterek, kendilerine zaman ayıran Genel Müdür Karaman’a teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da, Türk demiryollarında son on yıl içerisinde gerçekleştirilen projeler ve 2023 hedefleri hakkında OTIF Genel Sekreteri Davenne’ye bilgi verdi. Karaman, ziyaret anısına Davanne’ye bir adet cep saati hediye etti.

Ziyaretin ardından TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman başkanlığında OTIF ile TCDD Genel Müdürlüğü, Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, Türk Standartları Enstitüsü, TÜDEMSAŞ ve TÜLOMSAŞ yetkililerinin katılımıyla bir toplantı yapıldı.

Toplantıda konuşan Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman, Hükümetin her yıl gerekli olan yatırım ödeneğini tahsis ettiğini vurgulayarak, “Ülkemizin her tarafında hummalı bir demiryolu yapım, bakım ve onarım seferberliği yaşanıyor. Tam da bugünlerde Demiryollarımızda özel sektörün de taşımacılık yapabilmesinin önünü açacak kanun tasarısı Meclis Genel Kurulunda görüşülmektedir. Kanunla Demiryolu Sektörü daha da canlanıp, gelişecektir.” dedi. 2023 yılına kadar toplam 10.000 km yüksek hızlı olmak üzere 4.000 km konvansiyonel demiryolu hattı yapılmasının planladığını anlatan Duman, bunların yanı sıra mevcut hatlarının tamamının modernizasyonu, sinyalizasyonu ve elektrifikasyonunun da hedefleri arasında bulunduğunu kaydetti.

 Toplantıda; OTIF tarafından OTIF Teknik Uzmanlar Komisyonu toplantılarında kararlaştırılan COTIF'in F Ana Eki "Uluslararası Trafikte Kullanılacak Demiryolu Malzemesine Uygulanan Teknik Standartların Geçerli Kılınması ve Tektip Talimatların Kabulüne ilişkin Tektip Kurallar (APTU)" ve G Ana Eki "Uluslararası Trafikte Kullanılan Demiryolu Malzemesinin Kabulüne İlişkin Tektip Kurallar (ATMF)" da yer alacak teknik ekler ve demiryolu yük vagonları ile ilgili Tektip Teknik Kurallar (UTP) hakkında bilgi verildi.

 Tüm katılımcıların aktif olarak iştirak ettiği ve ikinci gününde ayrı bir soru cevap oturumunun da düzenlendiği toplantıda özellikle, uluslararası demiryolu trafiğinde kullanılan yük vagonlarının kabulü, bakımı ve işletimi ile ilgili Tektip Teknik Kurallar (UTP), uluslararası tek tip taşıma hukuku ve CIM/SMGS ortak taşıma belgesi kullanılması konularında detaylı fikir alışverişinde bulunuldu.

 Demiryolu İle Uluslararası Taşımalar İçin Hükümetler Arası Örgüt OTIF, üye devletler arasında demiryolu ile yapılan uluslararası yolcu ve yük taşımacılığı, vagonların kullanımı, altyapının kullanımı ve tehlikeli eşyanın taşınması ile ilgili hukuki alanlarda tek tip bir hukuk rejimi düzenlemek ve bu rejimin uygulanması ve gelişimini sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak:TCDD
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr