Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TRANSAFGAN DEMİRYOLU İNŞAATINA BAŞLANIYOR

TRANSAFGAN DEMİRYOLU İNŞAATINA BAŞLANIYOR

TRANSAFGAN DEMİRYOLU İNŞAATINA BAŞLANIYOR17.06.2013
Türkmenistan hükümeti, Afganistan'ı da kapsayan Türkmenistan-Afganistan-Tacikistan demiryolu inşaatına başladı.

Türkmenistan hükümeti, Afganistan'ı da kapsayan Türkmenistan-Afganistan-Tacikistan demiryolu inşaatına başladı. Atamurat-Imamnazar (Türkmenistan) – Akina (Afganistan) hattın inşaatının 2015 yılına kadar tamamlanması bekleniyor.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nda bu konuyu da ele aldı. Türkmenistan projenin kendi kısmını yerel imkanlarla inşa edecek. Proje kapsamında demiryolu hattın 42. kilometresindeki Gülistan ve 83. kilometresindeki İmamnazar mevkinde tren istasyonu inşa edilecek. Aşkabat yönetimi, bu hattı kendi sınırından Afganistan'ın Akina yerleşim bölgesine kadar devam ettirecek. Ayrıca, bu güzergahta iki tane demiryolu köprüsünün de inşa edilmesi bekleniyor.

Söz konusu projenin temeli, 5 Haziran'da Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ve Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman'ın katılımıyla atılmıştı.

Türkmenistan bu projede kendine düşen kısmının inşaatında hiçbir Mali sıkıntı yaşamazken, Afganistan ile Tacikistan bu konuda uluslararası ve bölgesel finans kuruluşlarından yardım bekliyor. Tacik yönetimi, bu konuda Asya Kalkınma Bankası'nın kapısını çaldı.

Kaynak:Lojistik Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr