Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / LOJİSTİK MASTER PLANI 2014’TE HAZIRLANARAK HAYATA GEÇİRİLECEK

LOJİSTİK MASTER PLANI 2014’TE HAZIRLANARAK HAYATA GEÇİRİLECEK

LOJİSTİK MASTER PLANI 2014’TE HAZIRLANARAK HAYATA GEÇİRİLECEK15.11.2013
Marmaray, 3. Köprü, Yüksek Hızlı Tren hatlarının ilk sıralarda yer aldığı birçok projeyi hayata geçiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarıyla gelecek yıl da Lojistik Master Planı’nı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Ulaştırma türleri ve koridorları, lojistik merkezler ve diğer lojistik faaliyetleriyle bütünleşik Lojistik Master Planı hazırlanarak hayata geçirilecek. Bu çerçevede, lojistik merkezler için yer seçiminde rehber niteliği taşıyacak şekilde Türkiye’nin ulaştırma alternatiflerini gösteren ulaştırma koridor haritaları çıkarılacak.

Diğer projeler

AA muhabiri Seval Ocak Adıyaman’ın aldığı bilgiye göre, 2014 yılında toplam 1075 kilometre bölünmüş yol, 950 kilometre tek platformlu yol, ortalama günlük ağır taşıt trafiği bin aracın üzerinde olan güzergahlarda gelecek yıl sonuna kadar toplam 4 bin 373 kilometre BSK yapımı veya yenilenmesi gerçekleştirilecek.

“Dev yatırım” olarak kabul edilen ve  temeli atılan 3. Köprü’nün çalışmaları gelecek yıl son sürat devam edecek. İstanbul’a inşa edilecek üçüncü havalimanının temeli de atılacak. Havalimanlarındaki toplam trafiğin 163 milyon yolcuya yükselmesi öngörülen 2014 yılında Hava Ulaşımı Genel Etüdü çalışması da başlatılacak.

2 bin 350 kilometre otokorkuluk

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı’nda yer alan trafik kazası nedeniyle meydana gelen ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılması hedefi doğrultusunda Trafik Elektronik Denetim Sistemlerinin (Tedes) kullanımı Akıllı Ulaşım Sistemleriyle entegre hale getirilecek. Bu kapsamda gelecek yıl  şehir içi ve şehirler arasında elektronik denetleme sistemlerinin sayısı artırılacak. Böylece trafik akışının takibi ve kolaylaştırılması, kurallara uyumda caydırıcılığın sağlanması amacıyla elektronik denetleme sistemleri yaygınlaştırılacak. Karayolu ağında  elektronik sistemlerle araç iletişiminin kurulması, trafik denetimlerinde ve bilgilendirme faaliyetlerinde etkinliğin artırılması, karayolu kullanımına ilişkin daha güvenilir bilgi edinilmesi ve araç plakalarında standardizasyonun getirilerek trafik ve kamu güvenliğinin etkin bir şekilde sağlanması amacıyla Araç Kimliklendirme Sisteminin (AKSİS) pilot çalışmasını gelecek yıl tamamlayacak.

Gelecek yıl ayrıca 130 kaza kara noktası ile 100 sinyalize kavşak iyileştirilecek ve bölünmüş yollar başta olmak üzere 2 bin 350 kilometre otokorkuluk yapım ve onarımı gerçekleştirilecek. Karayollarında 25,7 milyon metrekare yatay işaretleme ve 160 bin  metrekare düşey işaret levhasında yenileme yapılacak. Ağırlık denetimlerinin etkinleştirilmesi kapsamında 23 yeni yol kenarı denetim istasyonunun kurulumu tamamlanarak istasyon sayısı artırılacak ve 25 milyon aracın denetlenmesi sağlanacak.

Hızlı tren ağları örülmeye devam edecek

Ankara merkez olmak üzere İstanbul-Ankara-Sivas, Ankara-Afyonkarahisar-İzmir, Ankara-Konya ve İstanbul-Eskişehir-Antalya koridorlarından oluşan hızlı tren ağında, 393 kilometre uzunluğundaki Ankara-Sivas ve 167 kilometre uzunluğundaki Ankara (Polatlı)-Afyonkarahisar hızlı tren hatlarının yapımı 2014 yılında da devam edecek.

Adapazarı-Karasu Limanı Demiryolu Bağlantı Hattı inşaatına devam edilecek. İnşaatı devam etmekte olan Çandarlı Limanının demiryolu bağlantısıyla ilgili çalışmalara başlanacak. İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi demiryolu bağlantı hattı kapsamındaki lojistik merkez inşaatı tamamlanacak. Bursa-Yenişehir demiryolunun inşaatına devam edilecek ve bölgedeki OSB’lere ve otomotiv fabrikalarına demiryolu bağlantıları sağlanacak.

Kaynak: Lojistik Haber