Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TCDD EĞİTİM SEMİNERİ İSTANBULDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TCDD EĞİTİM SEMİNERİ İSTANBULDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TCDD EĞİTİM SEMİNERİ İSTANBULDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ16.04.2014
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından düzenlenen ve UTİKAD yöneticileri ile üye firmaların yöneticilerinin de destek verdiği eğitimlerin ilk bölümü, TCDD-İstanbul Fenerbahçe Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Türkiye'nin tüm demiryolu bölgelerinden gelen yaklaşık 40 lojistik operasyon personelinin katıldığı eğitimlerde, güncel gelişmeler çerçevesinde pazarda yaşanan dönüşüm ele alınıyor.

15 Nisan 2014 tarihinde İstanbul’da gerçekleşen oturumlarda UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Demiryolu Çalışma Grubu Başkanı Hacer Uyarlar, Çalışma Grubu Üyesi ve Konsped Ticaret Müdürü Merih Ünal ile ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Erdal katıldı.

Eğitimler sırasında yaptığı sunumda Hacer Uyarlar, Türkiye-Orta Asya Demiryolu Taşımalarındaki gelişmeleri değerlendirdi ve bölge ülkelerle gerçekleştirilen taşıma işbirlikleri, uluslararası demiryolu taşımacılığındaki trendler ve sektördeki fırsatlar hakkında bilgiler verdi.

Uyarlar,  sunumda ayrıca Karadeniz, Kafkasya ve Orta Asya’da ekonomik ilişkileri, ticareti ve ulaştırma bağlantılarını geliştirmeyi hedefleyen Doğu-Batı koridoru olan TRACECA hakkında da ayrıntılı bilgilere de yer verdi.

Merih Ünal,  intermodal taşımaların sektör açısından önemine vurgu yaparak sektörde yaşanan son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Prof. Dr. Murat Erdal da sunumunda, demiryolu taşımacılığının lojistik ve tedarik zinciri açısından rolü,  bugün ve gelecekteki dönüşümü hakkındaki değerlendirmelerini katılımcılarla paylaştı.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr