Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / DEMİRYOLLARINDA EMNİYET-GÜVENLİK SEMİNERİ

DEMİRYOLLARINDA EMNİYET-GÜVENLİK SEMİNERİ

DEMİRYOLLARINDA EMNİYET-GÜVENLİK SEMİNERİ07.05.2014
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen Demiryollarında Uluslararası Emniyet Güvenlik Semineri sona erdi.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Rixos otelde düzenlenen ve 10 ayrı ülkeden 150 uzmanın katıldığı seminerin kapanışında, Uluslararası Demiryolu Birliği (UIC), bölge ülkeler ve Türkiye için çok önemli bir semineri gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. İki gün boyunca altyapı, tüneller, istasyonlar, koridorlar, lojistik hizmetleri, güvenlik ve emniyet konularında 7 ayrı oturum yapıldığını ifade eden Karaman, geleceğe yönelik projeksiyonlar belirlendiğini belirtti.

TCDD'nin güvenlik ve emniyet politikalarını birinci konu olarak ele aldığını anlatan Karaman, şunları kaydetti "Güvenlik ve emniyet politikalarımız işletmecilik, altyapı ve lojistik alanlarıyla sınırlı kalmamakta bir emniyet ve güvenlik kültürü oluşturmaya yönelik adımlar da atılmaktadır.


UIC İletişim Bölümü Müdürü Paul Veron da Türkiye'nin Orta Doğu'da UIC çalışmalarına öncelik ettiğini belirtti. Veron, Orta Doğu'nun demiryolları için büyük bir potansiyeli olduğunu söyledi.

UIC Yolcu Bölümü Müdürü Ignacio Barron de Angoiti ise sürdürebilir ve güvenli demiryolları için Birlik üyesi ülkelerin işbirliği yapması gerektiğini söyledi.

Demiryolları kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştiren UIC'nin 5 kıtadan yaklaşık 200 üyesi bulunuyor. TCDD'nin de 1928'den bu yana üyesi olduğu Birlik, son yıllarda hızlı tren, demiryollarının güvenliği ve e-ticareti konularında çalışma yapıyor.

Kaynak: Haberler.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr