Bütün sektörlerin çözüm ortağı durumundaki “Lojistik” ülkemizde yakın gelecekte çok daha gelişmiş ve önem arz eden bir sektör halini geliyor. Sektörün en önemli gündem maddesi olan ADR yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi de sektör adına önemli bir adım oldu.
Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Yonca Alışan Türkiye’de ADR kurallarının 01 Ocak 2014 tarihi itibariyle yürürlüğe girmesine rağmen Alışan Lojistik olarak uzun yıllardır bu kurallara göre süreçlerini yönettiklerini belirtti.
Alışan Lojistiğin sektör başarılarının temelinde yatan nedenler sizce nedir?
1985 yılında kurulan Alışan Lojistik Türkiye’nin başta kimya sanayi olmak üzere birçok alanında faaliyet gösteren; birçok büyük sanayi kuruluşunun uluslararası nakliye konusunda tercih ettiği en önemli lojistik firmalarından biridir. Halen ağırlıklı olarak Gebze bölgesinde olmak üzere Gebze Güzeller OSB, Dilovası OSB, Tuzla Deri OSB’de kurulu tesislerimizde toplamda 175.000 paletlik kapasiteye sahip lojistik merkezlerimiz bulunmaktadır. Alışan Lojistik’in araç parkının gıda ve benzeri özel uygulaması olan araçları hariç diğer tüm araçları tehlikeli madde taşımacılığına uygundur. Tüm Alışan Lojistik sürücüleri de tehlikeli madde taşımacılığının gerektirdiği eğitim ve sertifikaları almıştır. Bu açıdan Alışan Lojistik’in mevcut yatırımları ve gelecekteki yatırımları tehlikeli madde taşımacılığının tüm boyutlarını dikkate alarak planlanmıştır. Bu açıdan söyleyebiliriz ki; Alışan Lojistik olarak Türkiye’de yürürlüğe yeni girmesine rağmen biz ADR kurallarını yıllardır uyguluyoruz.
Alışan Lojistik sektörde başarılı işlere imza atan aktif bir şirket. Ne tür hizmetleriniz var açıklayabilir misiniz?
Alışan Lojistik olarak kurulduğumuz günden itibaren lojistik sektörüne uzman kadromuz ile farklı çözümler sunuyoruz; uluslararası taşımacılık, gümrükleme, depo&antrepo hizmetleri, likit (sıvı) ve toz kimyevi madde taşımacılığı, yurtiçi nakliye hizmetleri, enerji taşımacılığı, demiryolu taşımacılığı ve katma değerli lojistik hizmetler veriyoruz. Aynı zamanda bütün bu fonksiyonların beraberce kullanıldığı entegre lojistik projeleri de uzmanlık alanlarımız arasında bulunuyor. Mevcut uzmanlık alanlarımızın yanı sıra proje lojistiği, enerji lojistiği alanında da esnek çözümlerimizle hizmet portföyümüzü genişletiyoruz.
Önümüzdeki dönem hedefleriniz nelerdir?
Alternatif taşıma modları ve yeni depo yatırımları ve bölgesel büyüme stratejileri planladığımız projeler arasında sayılabilir. Gebze Güzeller Organize Sanayi bölgesinde 20 bin palet kapasiteli yeni depomuzu açmış bulunuyoruz. Gelecek dönemde diğer hedef depolama yatırımlarımız özelinde öncelikli lokasyonumuz İzmir şehridir. Yine bu sene başında hayata geçirdiğimiz İskenderun yatırımımızı sürdürülebilirlik çalışmalarımızın bir parçası olarak değerlendiriyoruz ve deniz yolu taşımacılığında gücümüze güç katmak istiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Adana ve Gaziantep’deki tesis yatırımlarımızla yakınlaştığımız Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler coğrafyasında bu senede devreye giren İskenderun ve planlamaları üzerinde çalıştığımız Mersin hamleleriyle daha da aktif olmayı planlıyoruz.
Kaynak: Milliyet