Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TÜRK DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞI ULUSLARARASI ALANDA ANLATILDI

TÜRK DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞI ULUSLARARASI ALANDA ANLATILDI

TÜRK DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞI ULUSLARARASI ALANDA ANLATILDI11.11.2014
Demiryolu Taşımacılığı Tarife Regülasyonu 2. Uluslararası Araştırma ve Uygulama Konferansı, “Demiryolu Altyapı Yatırımlarında Teşvik Edici Düzenlemeler” teması ile 23 Ekim tarihinde Moskova’da gerçekleştirildi.

Demiryolu taşımacılığına ilişkin son gelişmelerin ele alındığı konferansta UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Demiryolu Çalışma Grubu Başkanı Hacer Uyarlar, “Türk Demiryolu Taşımacılığı” hakkında bir sunum yaptı.

Rusya ulaşım ve demiryolu sektörünün ilgili bakanlık temsilcilerinin, Avrupa Demiryolları İşbirliği (OSJD), Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) Örgütü ve Avrasya Ekonomik Komisyonu yetkililerinin katıldığı konferansta, 20’den fazla ülkeden katılımcı yer aldı.

Konferanstaki sunumunda, Türkiye’de hızla gelişmekte olan demiryolu taşımacılığının önemini vurgulayan Hacer Uyarlar, katılımcılara Türkiye’de demiryolu sektörünün gelişimi, demiryolu yatırımları ve devam eden uluslararası projeler hakkında kapsamlı bilgiler verdi.

Türkiye’nin jeopolitik öneminin yüksek olmasının getirdiği avantajı giderek daha iyi kullandığını vurgulayan Uyarlar, son yıllarda hızlı tren ve Marmaray gibi yatırımlarla da demiryolu alanında önemli mesafelerin alındığını ifade etti.

Uyarlar, güçlenen altyapı ve tamamlanması beklenen Bakü-Tiflis-Kars Projesi ile Türkiye’nin, intermodal taşımacılıkta büyük role sahip olacağını vurguladı. Bakü-Tiflis-Kars Projesi’nin, Orta Asya’yı ve Çin’i Türkiye üzerinden kesintisiz bir Demiryolu hattı ile Avrupa’ya bağlama projesi olduğunu belirten Uyarlar, tarihi İpek yolunun 21. yüzyılda yeniden demiryolu ile hayat bulacağını söyledi.

Konferans sonunda uluslararası ulaşım koridorlarının geliştirilmesi için ülkeler arasında bilgi akışının kolaylaştırılması, yatırım ortamlarının iyileştirilmesi ve demiryolu altyapı programlarının geliştirilmesine yönelik başlıklar ön plana çıkan konular oldu.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr