Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TÜM DEMİRYOLLARI ANKARAYA ÇIKACAK

TÜM DEMİRYOLLARI ANKARAYA ÇIKACAK

TÜM DEMİRYOLLARI ANKARAYA ÇIKACAK31.03.2015
Şehirlerin erişilebilirliğinin artırılmasını amaçlayan Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi’nde, Ankara’nın hızlı tren merkezi yapılması planlanıyor. Kuzey-güney ve doğu-batı hattında kurulacak yeni tren hatları Ankara’ya bağlanacak.

Kalkınma Bakanlığı’nın koordinasyonunda hazırlanan Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi doğrultusunda Ankara hızlı tren merkezi haline getirilecek. İstanbul-Antalya ulaşım koridoru boyunca metropolleri ve metropollerin çevresindeki illeri turizm niteliği öne çıkan iller ile bağlayan yüksek standartlı demiryolu hatları kurulacak.

Kuzeydoğu-güneydoğu aksı boyunca demiryolu bağlantıları güçlendirilecek. Ankara’nın hızlı tren merkezi olması sağlanacak, metropoller arası hızlı tren bağlantıları sağlanacak. Çandarlı, Filyos gibi limanlar başta olmak üzere önemli limanların ulusal ulaştırma ağına entegre edilmesi sağlanacak.

TURİZM HATTINA ULAŞIM AĞI

Kars-Erzurum-Sivas-Ankara-İstanbul-Edirne aksında ve Samsun-Antalya, Samsun-Mersin-İskenderun, İstanbul-Antalya ulaşım koridorları boyunca, metropoller ve turizm niteliği öne çıkan iller yüksek standartlı demiryolu hatlarıyla birbirine entegre edilecek. Öncelikle kuzey-güney ulaşım koridorları boyunca, metropoller, üretim merkezleri, turizm şehirlerini birbirine bağlayacak ulaştırma ağları güçlendirilecek.

Metropollerin büyüme odaklarıyla, bu odakların ise sanayi gelişimi başlamış kentlerle ulaşım imkanları geliştirilecek. Bölgesel çekim merkezleri ile civar yerleşmeler arasındaki ulaşım imkanları iyileştirilecek.

HAVAALANINA YHT BAĞLANTISI

Şehirlerin erişilebilirliğinin artırılması ile İstanbul ve Ankara aktarmalı uçuşlarda katlanılan maliyetlerin azaltılmasını teminen, altyapısı uygun iller arasında çapraz uçuşlar özendirilecek. Yurt içi yolcu taşımacılığının daha güvenli bir taşımacılık türü olan havayoluna kaydırılması için bölgesel havayolu işletmeciliği güçlendirilecek.

Metropoller ve turizm kentleri başta olmak üzere önemli havalimanlarının bulundukları yerleşimlerle erişilebilirliği artırmak üzere raylı sistem bağlantıları kurulacak ve güçlendirilecek, uygun görülen uluslararası havalimanlarının yüksek hızlı tren sistemiyle bağlantı kurmaları sağlanacak.

Kaynak: Ulaşım Online
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr